Двери: Обрадовић позван у тужилаштво у Београду као осумњичени због насилничког понашања

Бета 22.05.2020

Покрет Двери саопштио је данас да је председник тог покрета Бошко Обрадовић по хитном поступку позван у Прво основно тужилаштво у Београду у својству осумњиченог за насилничко понашање на протесту 8. маја испред Скупштине Србије.

"Обрадовић је добио позив тужилаштва да у четвртак, 28. маја у 10 часова дође на саслушање у својству осумњиченог због кривичног дела насилничко понашање из чл. 344 ст. 2 у вези ст. 1 КЗ. Позив је потписала Биљана Мићановић, заменик јавног тужиоца", наводи се у саопштењу Двери.

Двери потврђују да ће се Обрадовић одазвати позиву тужилаштва и да се неће позивати на посланички имунитет.

"Такође, изражавамо задовољство због почетка испуњавања наших захтева о неселективном раду тужилаштва и судова у Србији, и надамо се да ће ово и друга тужилаштва овако хитно и ажурно покренути истражне радње и судске поступке по кривичним пријавама Обрадовића против (председника Србије, министара у Влади Србије, директора полиције и заменика окружног јавног тужиоца) Александра Вучића, Александра Вулина, Небојше Стефановића, Бранка Стефановића, Владимира Ребића и Загорке Доловац", наводи се у саопштењу.

Двери се надају да ће тужилаштва покренути и истражне радње и за "учињена кривична дела" у свим до сада нерасветљеним аферама и "случајевима криминала и корупције" за које су осумњичени бројни високи представници власти, као што су афере "Кофер", "Банана", "Хеликоптер", "Крушик", "Лажне дипломе и докторати", "Јовањица" и убиства Оливера Ивановића и Станике Глигоријевић.

Покрет Двери истиче да се радује доказивању истине о ономе што се заиста десило 8. маја на протесту испред Дома Народне скупштине и очекује одбацивање кривичне пријаве против Бошка Обрадовића и друге тројице осумњичених.

"Надамо се истом таквом откривању истине, кривичним гоњењима и судским епилозима у свим другим поменутим случајевима за које има правног основа. Сада је тужилаштво на потезу да покаже и докаже да ли у Србији постоји владавина закона и да ли ради независно од извршне власти и неселективно према свим учесницима политичког живота, без обзира да ли су из власти или опозиције", наводи се у саопштењу Двери.

(Бета, 05.22.2020)

Повезане вести »

Кључне речи

Коментари

Политика, најновије вести »

LatinicaКорисничка подешавања