Грађани отерали провокаторе у Пионирском парку

Бета 09.07.2020

На скупу испред Скупштине Србије дошло је до метежа и сукоба који је уследио након што је једна група демонстраната бацала петарде и палила бакље у Пионирском парку, због чега су окупљени реаговали звиждуцима и повицима "Уа, уа!".

Како јавља репортер Бете, неколико снажних момака покушало је уз помоћ мегафона да смири ситуацију поручивши да су камење и петарде у служби Александра Вучића.

Њих је покушала да прекине једна група момака која је дуже време провоцирала све који су позивали да се седне и да протести остану мирни.

У једном тренутку дошло је до комешања и јурњаве, када су окупљени, како се могло чути, покушали да удаље оне за које сматрају да праве проблеме.

Та групица која је бежала натерана је да седне на земљу, а окупљени су тражили да скину маске и капуљаче, што ови нису хтели да ураде.

Истовремено, неки од грађана тражили су од окупјених да их не дирају.

У тој изузетно напетој ситуацији дошло је до кошкња па и ударања.

На другом делу скупа ођедном је почело гађање флашицама воде, догодио се и сукоб, при чему су окупљени викали "Провокација, провокација" и "Колико вас плаћају!"

У тој јурњави једна групица демонстраната је побегла кроз парк тако да се, како јавља репортер Бете са лица места, ситуација смирила.

У току мирни протести широм Србије

(Бета, 07.09.2020)

Прочитајте још

Кључне речи

Политика, најновије вести »

LatinicaКорисничка подешавања