Ниш даје 500 милиона за изградњу аква парка

Бета 11.12.2020

Веће Града Ниша усвојило је данас Предлог буџета за наредну годину који предвиђа 496 милиона динара за изградњу прве фазе аква-парка код Нишке Бање и 100 милиона за завршетак радова на Цркви Св. Василија Острошког.

Градска секретарка за финансије, Данијела Спасојевић, рекла је да обим планираног буџета за наредну годину износи 11 милијарди и 796 милиона динара, што је више за 596 милиона динара или 5,34 одсто у односу на планирани буџет за 2020. годину.

"Текући приходи планирани су у износу од 10 милијарди и 677 милиона динара, што је у односу на план за ову годину више за 385 милииона, док су текући расходи планирани у износу од осам милијарди и 818 милиона динара, што је за 10,3 милиона мање у односу на овогодишњи план", изјавила је Спасојевић.

Она је казала да се очекује да у 2021. годин пуњење буџета буде боље него ове године када је то у прва три квартала било тешко, али је прилив побољшан у последњем кварталу тако да би буџет Града до краја године требало да достигне девет милијарди динара.

Спасојевић је рекла да ће неки расходи за наредну годину бити смањени.

Због епидемије корона вируса изостала је јавна расправа о предлогу буџета, али су грађани могли да предлоге доставе Граду, општинама и Канцеларији за локални економски развој и пројекте. Грађани су, рекла је Спасојевић, највише предлога имали за изградњу водоводне и канализационе мреже, за шта ће наредне године из буџета Града бити дато 250 милиона динара.

(Бета, 12.11.2020)

Прочитајте још

Кључне речи

Економија, најновије вести »

LatinicaКорисничка подешавања