Брнабић: Еколошки устанак је био пример неодговорности

Бета 10.04.2021

Председница Владе Србије Ана Брнабић изјавила је да је данашњи скуп "Еколошки устанак" био пример "непоштовања и неодговорности", јер је већина људи била без заштитних маски.

Она је за РТС рекла да су лекари који су били на том скупу требало да опомену присутне због непоштовања противепидемиолошких мера, а урадили су супротно.

"(Анестезиолог) Раде Панић је био тамо и видео кршење мера и није никога опоменуо него је рекао да тај скуп има подршку лекара, али ја сам уверена да то није тачно", рекла је она и додала да је "лицемерно" што су на "том масовном окупљању" били људи који највише критикују власт.

Упитана да ли се данашњи скуп разликује од скупа код споменика Стефану Немањи, премијерка је рекла да је једина разлика та што је данашњи скуп био "политички".

Она је напоменула да је екологија "изузетно важна" тема и да она показује колико се Србија променила.

"Та тема показује да у Србији приоротет више нису радна места и пензије, јер када почнете да се бавите животном средином, то су проблеми 'првог света'", казала је она.

Она је рекла да је држава од 2014. године до данас уложила више од 600 милиона евра у постројења за одсумпоравање димних гасова у термоелектранама.

"Костолац је завршен и тренутно се раде оба блока термоелектране Никола Тесла. До краја године креће изградња 27 постројења за пречишћавање отпадних вода у 27 локалних самоуправа у Србији", нагласила је премијерка.

Она је рекла да је "чуди" одржавање данашњег скупа с обзиром на то да је 18. марта Скупштина усвојила Закон о климатским променама, а пре два дана завршена је јавна расправа о изменама и допунама Закона о заштити природе.

Брнабић је такође рекла да је данас пређен ниво од 30 одсто вакцинисаних и да је први пут број отпуста из болница већи него број пријема.

(Бета, 04.10.2021)

Повезане вести »

Кључне речи

Коментари

Политика, најновије вести »

LatinicaКорисничка подешавања