Gradonačelnik Bajaluke najavio rušenje opreme na terasi restorana u vlasništvu Dodikove kćerke

Beta 28.05.2021

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković najavio je danas rušenje tendi i šankova u bašti restorana "Agape" u Robnoj kući "Boska", čija je vlasnica Gorica Dodik, ćerka srpskog člana Predsedništva BiH Milorada Dodika.

Stanivuković je danas predao prijavu protiv glavnog republičkog i urabinističko-građevinskog inspektora zbog slučaja "Kajak", navodeći da neće odustati od pravne države, ma kolika bila cena.

"Pravna država znači da je zakon iznad bilo koga. Kuma, sestrića, roda, tazbine, ma bilo koga u užoj i široj familiji. Danas mi takvu državu nemamo. Osim 'Kajaka', vidimo i 'Agape' koji je nelegalan", kazao je Stanivuković.

Kada je reč o "Agapeu", pojasnio je da se radi o terasi sa svim propratnim objektima i skladištima, tendama i šankovima, koji su potpuno nelegalani.

"Dodikov kum ima nelegalno izgrađen restoran. Imate Dodikovu ćerku, koja ima nelegalan objekat sa svim propratnim sadržajima. Imamo Dodikovog sestrića s nelegalnim bilbordima. Pa imaju li ti ljudi išta legalno", kazao je Stanivuković novinarima u Banjaluci.

Dodao je da su inspektori iz gradske uprave čekali pola sata da Gorica Dodik dođe na sastanak, ali da se ona nije pojavila.

"Umesto nje se pojavio republički inspektor Dragan Mijović. To je morbidno i zbog toga ovaj čovek treba da dobije još jednu krivičnu prijavu", istakao je Stanivuković.

Mijović je ranije skinuo žutu traku, koju je oko "Kajaka" postavila gradska inspekcija.

Po preuzimanju mandata gradonačelnika Banjaluke Stanivuković je pokrenuo i pitanje izgradnje ugostiteljskog objekta "Kajak", čija je terasa izgrađena na zemljištu u vlasništvu grada, bez validnih dozvola.

Vlasnik ovog restorana je Dodikov kum Mile Radišić.

Stanivuković je najavio da će večeras u 18 časova preko puta "Kajaka" početi izgradnja parka, koji će biti posvećen "borbi protiv korupcije i privatne države".

(Beta, 05.28.2021)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Svet, najnovije vesti »

ЋирилицаKorisnička podešavanja