Грбовић: Кампања против Црне Горе неће проћи

Бета 30.06.2021

Председник Покрета слободних грађана (ПСГ) Павле Грбовић изјавио је данас да је апсолутно неприхватљива кампања која се води последњих недеља у Србији против државе Црне Горе, њених грађана, представника власти и њихове деце, само због тога што не воде политику у складу са жељама Александра Вучића и Српске напредне странке (СНС). 

Грбовић је агенцији Бета казао да је недопустиво да министар унутрашњих послова, "чак и кад је на том месту особа попут Александра Вулина", предлаже забрану уласка у Србију грађанима Црне Горе због изгласавања Резолуције у Сребреници. 

"Нарочито је лицемерно што такви предлози долазе и од стране других функционера СНС-а који таквим нападима покушавају да маскирају сопствени кукавичлук јер немају храбрости да се одреде према готово идентичној декларацији коју је Народна Скупштина Републике Србије усвојила 2010. године", рекао је председник ПСГ. 

Коментаришући напад на ћерке црногорског премијера Здравка Кривокапића, Грбовић је рекао да се ради о примитивном кукавичлуку који представља вишедеценијски манир радикалске политике. 

"Ни Црна Гора, ни Здравко Кривокапић нити посланици црногорске скупштине нису криви што Вучић, Вулин, Ђукановић и њима слични немају храбрости да се одреде према одлуци наше скупштине из 2010. године која је и даље на снази. Својим кукавичким потезима покушавају да заваде два народа који су у историји увек били на истој страни, али тај покушај им неће проћи јер ће Србија доказати своју отвореност тиме што ће ратне хушкаче и малограђане послати назад на сметлиште историје", рекао је Грбовић.

(Бета, 06.30.2021)

Повезане вести »

Кључне речи

Коментари

Политика, најновије вести »

LatinicaКорисничка подешавања