Синдикат Слога: Повећање минималне цене рада за 2.000 динара месечно унижавање радника

Бета 13.07.2021

Удружени синдикати Србије "Слога" саопштиа је данас да најава актуелене власти о повећању минималне зараде за око 2.000 динара месечно наставак унижавања српских радника у земљи јефтине радне снаге.

"Иако би минималну цену рада до 15. септембра требало да договарају репрезентативни синдикати, Влада Србије и Унија послодаваца, то се неће ни овога пута догодити, јер ће "минималац" донети Влада Србије, а по претходној одлуци једног човека, Александра Вучића", наводи се у саопштењу.

"Слога" је позвала челнике "УГС" Независност" и Савеза самосталних синдиката Србије (СССС) да "престану да изигравају синдикалне марионете у Социјално-економском савету (СЕС) и да зарад својих, пре свега личних бенефита држе српске раднике у стању ропства, сиромаштва и немаштине".

Истиче се да ће се "у супротном, наставити са подмуклим давањем легитимитета унижавању српских радника на најогавнији начин и показати да су им места у разним управним и надзорним одборима важнија од интереса оних које би требало да заступају, због чега ће једнога дана морати да одговарају сви они који су се окористили таквим положајима".

"Доста је приче и јадиковања о раднику осуђеном да живи у менталној конфузији, примораног искључиво да продаје себе под претњом глади и неимаштине", навела је "Слога".

У саопштењу су додаје да ће тај синдикат појачати притиске и напоре да се свуда и на сваком месту делегитимизује "лажни социјални дијалог" и да се о висини цене рада убудуће искључиво разговара и преговара у духу реалности потрошачке корпе и уважавања потреба света рада.

(Бета, 07.13.2021)

Повезане вести »

Кључне речи

Коментари

Економија, најновије вести »

LatinicaКорисничка подешавања