Specijalni sud: Ponovo izrečene iste kazne optuženima za ubistvo Ćuruvije. Presuda doneta većinom glasova

Beta 02.12.2021

Predsedavajuća tročlanog veća Specijalnog suda Snežana Jovanović rekla je, izričući danas presudu optuženima za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije, da je presuda doneta većinom glasova članova veća.

Ona je rekla da u presudi nema suštinskih izmena u odnosu na raniju, koju je Apelacioni sud ukinuo i vratio na ponovno suđenje.

Prema njenim rečima, optuženi Ratko Romić i Miroslav Kurak su neposredno pre ubistva Ćuruvije razgovarali telefonom tako da nisu mogli da budu zajedno, kako to tvrdi tužilaštvo - što znači, naglasila je, da nisu ni mogli da budu neposredni izvršioci.

Kako je rekla, neposredni izvršilac je N.N. lice kojem su Romić i Kurak prenosili informacije o kretanju Ćuruvije.

Sudsko veće Specijalnog suda osudilo je danas za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije nekadašnjeg načelnika Službe državne bezbednosti Radomira Markovića kao i nekadašnjeg šefa beogradskog centra SDB Milana Radonjića na po 30 godina zatvora.

Takođe na po 20 godina osuđeni su nekadašnji pripadnici SDB Ratko Romić i Miroslav Kurak.

Ova presuda je podudarna po visini kazni koju je Specijalni sud izrekao i prvi put u presudi, koju je ukinuo Apelacioni sud i vratio na ponovno suđenje, zbog "prekoračenja optužbe".

Sud je ponovo naveo da je u Ćuruviju pucalo N.N. lice mada je u optužnici navedeno da su neposredni izvršioci Romić i Kurak.//

(Beta, 02.12.2021)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Hronika, najnovije vesti »

ЋирилицаKorisnička podešavanja