НАДА: Приоритет одбрана српских интереса свуда где Срби живе, као и војна и политичка неутралност (ВИДЕО)

Бета 10.02.2022

Коалиција НАДА саопштила је данас да је њихов приоритет одбрана српских националних интереса на Косову и Метохији, Републици Српској и "свуда где Срби живе", као и принцип војне и политичке неутралности.

Како се наводи у саопштењу, један од лидера коалиције и председник Покрета обнове Краљевине Србије (ПОКС) Војислав Михаиловић изјавио је на данашњем скупу у Новом Саду да ће приоритет бити и поштовање обавезујућих правних докумената унутрашњег и међународног права, односно Устава Србије, Резолуције 1244 Савета безбедности УН и Дејтонског споразума, чији је Србија гарант и потписник.

"Имамо обавезу према споразуму да гарантујемо за права наших сународника у суседним државама, али наша обавеза је и без тога да штитимо Србе где год да живе", казао је Михаиловић.

Декан Правног факултета у Новом Саду и посланик Демократске странке Србије (ДСС) у Скупштини Војводине Бранислав Ристивојевић изјавио је да је та странка писала Устав Србије и увела Косово и Метохију у преамбулу као "нераскидиви део Србије".

"Ми смо га писали, ми ћемо га сутра и бранити ако се неко усуди тај део да мења. Ко може боље да брани Устав Србије са позиције председника, од (председника ДСС и председничког кандидата коалиције) Милоша Јовановића, професора Правног факултета, који је то кандидат?", упитао је Ристивојевић.

(Бета, 02.10.2022)

Повезане вести »

Кључне речи

Политика, најновије вести »

LatinicaКорисничка подешавања