Брнабић: Не можемо да испуњавамо захтеве који су стављени на папир само да би били одбијени

Бета 16.08.2022

Председница Владе Србије Ана Брнабић изјавила је данас да је близу постизање договора са пољопривредницима који протестују у више градова, али да не могу бити испуњени њихови захтеви који су "стављени на папир само да би били одбијени".

Брнабић је за телевизију Пинк изјавила да је у интересу Владе Србије "да се нађе договор", али да "мора да се нађе средина", да се помогне пољопривредницима и да се чува буџет.

Она је навела да је споран захтев за откупну цену сунцокрета од 700 евра по тони, јер је земљама у окружењу откупна цена испод 600 евра по тони.

"Ми смо заузели цену од 600 евра по тони. Влада Србије не може да утиче на откупну цену. Ако отворимо ту 'Пандорину кутију' тражиће и други гаранцију откупне цене без обзира на ситуацију на тржишту или њихову личну конкурентност", казала је Брнабић.

Према њеним речима тиме би "развалили" нашу економију јер је борба на тржишту нешто што јача привреду.

"То не можемо али смо интервенисали да би обезбедили да наши грађани имају довољно сунцокретовог уља и да обезбедимо да су цене према грађанима у једном контролисаном нивоу у тешким временима", рекла је Брнабић.

(Бета, 08.16.2022)

Повезане вести »

Кључне речи

Коментари

Економија, најновије вести »

LatinicaКорисничка подешавања