Zajedno: Otkazana tribina opozicionih poslanika u Leskovcu biće ipak u petak u restoranu

Beta 30.03.2023

Tribina pod nazivom "Da li Beograd vidi Leskovac", na kojoj je trebalo da govore opozicioni poslanici, otkazana je kasno sinoć, saopštila je danas stranka Zajedno.

Kako su naveli, tribinu u Leskovcu otkazala je direktorka gradskog Centra za stručno usavršavanje, Anđela Kostić Minić, a Jugpress kao organizator tribine obavestio je javnost da će tribine ipak biti u petak od 19 sati, ali u Restoranu "Čaršija".

Na tribini u petak govoriće predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac, kopredsednik stranke Zajedno Nebojša Zelenović, predstavnik Ne davimo Beograd Robert Kozma i predsednik Pokreta SRCE Zdravko Ponoš.

Iako je organizator tribine prethodno dogovorio korišćenje prostora javne ustanove - Centra za stručno usavršavanje, njegova direktorka koja je iz Srpske napredne stranke (SNS) je ipak naknadno odlučila da povuče gostoprimstvo "i tako pokaže da u Leskovcu u prostorima u javnom vlasništvu nema mesta za glasove i mišljenja onih građana koji ne veruju samo vladajućoj većini", navela je stranka Zajedno.

Poslanik Zajedno iz Leskovca, Nebojša Cakić, ocenio je da taj slučaj dokazuje koliko je teško baviti se u unutrašnjosti Srbije opozicionim radom.

"Do sada nije bilo problema pri organizovanju opozicionih skupova i da ovo je prvi put da se na ovakav način pokušava sprečavanje opozicionog delovanja, rekao je Cekić.

On je ukazao da, "umesto da svima nama u gradu Leskovcu bude čast i zadovoljstovo da ugostimo tri predsednika Poslaničkih grupa u Skupštini Srbije i čoveka koji je bio drugi na poslednji predsedničkim izborima, i iskoristimo njihovo prisustvo da ih upoznamo sa problemima najnerazvijenijeg grad u Srbiji, lokalna vlast čini sve što može da spreči održavanje tribine".

(Beta, 03.30.2023)

Povezane vesti »

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »

ЋирилицаKorisnička podešavanja