Šou Srbije na u17 Evropskom prvenstvu! Otpisani "orlići" nokautirali Italiju, novi Piksi bacao "azurine" kao "stari" Špance (video)

Večernje novosti 21.05.2023  |  Novosti online

SRBIJA je porazom otpočela učešće na Evropskom prvenstvu za fudbalere do 17 godina, ali 2:4 protiv vršnjaka iz Slovenije uopšte nije obeshrabrilo ekipu "orlića" čiji je selektor Aleksandar Luković. Iako su se namerili na još jačeg rivala nego u prvom kolu U17 šampionata Evrope, dobili su ga u velikom stilu: Italija je nokautirana sa 2:0, a asistent je, posle driblinga u stilu Dragana Stojkovića Piksija protiv Španije na Mundijalu 1990, kod oba gola bio Matija Popović.

FOTO: Printskrin - UEFA Vodili su Slovenci sa 4:0 u jednom trenutku onog "meča za zaborav" na startu turnira, ali... čak i u toj utakmici, Lukovićeva ekipa je imala priličan broj dobrih šansi, pogađala i okvir gola, pored dvaput zatresene mreže suparnika. Ipak, sasvim druga priča dešavala se protiv Italije, koja je u 1. kolu izgubila od moćne Španije sa 2:1 i želela da što pre opravda ulogu favorita protiv "otpisanih" iz Srbije. Međutim, ovoga puta su "orlići"

Povezane vesti »

Ključne reči

Sport, najnovije vesti »

ЋирилицаKorisnička podešavanja