Посланици наставили седницу, у поноћ је крај редовног заседања

Бета 29.05.2023

Посланици Скупштине Србије наставили су данас седницу на којој разматрају Извештај о надзору телевизијских програма са посебним освртом на извештавања о случајевима насиља, који је поднело Регулаторно тело за електронске медије (РЕМ), са Предлогом закључка Одбора за културу и информисање, али се за сада не зна како ће и када разматрати преостале две тачке дневног реда.

На дневном реду су Предлог оснивања Анкетног одбора ради утврђивања чињеница и околности који су довеле до масовних убистава у Основној школи "Владислав Рибникар" и у Малом Орашју и Дубони, као и предлог гласање о неповерењу министру унутрашњих послова Србије, Братиславу Гашићу, који је поднео 61 народни посланик.

После јутрошњег скупштинског колегијума није договорено на који начин ће седница бити настављена, јер се данас у поноћ завршава редовно пролећно заседање, а до тада неће бити завршена расправа.

Како је речено агенцији Бета у скупштини, владајућа већина је понудила да опозиција повуче своје предлоге и да се закаже хитна ванредна седница на којој ће преостале тачке дневног реда бити размотрене.

Посланици опозиције за сада на то нису пристали, с обзиром на неповерење у председника скупштине Владимира Орлића и могућност, како су рекли, да он једноставно каже да су тачке повучене са дневног реда, те "техничке ствари пребаци на политички терен".

Такође, кажу посланици, постоји могућност да након што повуку предлоге, скупштина прогласи да не може да заседа због, на пример, ситуације на Косову и Метохији или било ког другог разлога.

Колегијум је одредио паузу и у току су консултације посланичких клубова. На колегијуму ће се, како је речено, разговарати поново данас у подне.

(Бета, 05.29.2023)

Повезане вести »

Кључне речи

Коментари

Политика, најновије вести »

LatinicaКорисничка подешавања