Филм 'Јорговани' тренутно најгледанији у домаћим биоскопима

Бета 12.03.2024

Филм “Јорговани“, премијерно приказан на београдском Фесту, са великим симпатијама дочекала је бројна публика у Србији и региону, те је након пет дана филм видело више од 50.000 гледалаца

Редитељ Синиша Цветић и сценариста Давид Јаковљевић донели су причу о супружницима Катарини и Игору, који се сусрећу једне вечери на додели награда, након цега следи журка на којој уместо весеља и радости испливавају сујете, зависти, проблеми и интриге.

{имаге2}

Ово је помало откачена и сатирична прича о лицу и наличју домаће кинематографије, на челу са филмским паром Слободом Мићаловић и Иваном Босиљчићем, који се на истој сцени срећу након 15 година.

Цветић наводи да му је идеја била да глумце познате публици по улогама које нису провокативне стави у неки контекст који је врло непријатан, те да елемент комедије који филм Јорговани има, није ту само да забави већи и да провоцира.

{имаге3}

"Бавимо се међуљудским односима и тиме колико су они компликовани и колико су тешко одрживи. И негде је идеја то заједништво, да ли ће они након ове вечери опстати или се распасти. О томе какве су препреке које као људи морамо да пребродимо, оно што је Сартр рекао, пакао су други људи, е па то је ово управо.", навео је он.

Стање киноматографије у Србији данас, где млади људи имају могућност да раде филмове релативно често Јаковљевић је описао невероватним.

{имаге4}

"Оно чему се радујем и на чему смо Синиша и ја стварно јако дуго радили од када смо се упознали, дуже и од "Усековања" и "Јоргована" заједно, је наш филм "Хајдуци" за који смо већ добили нека средства. Скупљамо даље и надамо се да ће се то реализовати у наредних годину дана тако да ће моћи да се одржи континуитет једне сарање и нас двојице и са Кошутњак филмом", казао је он.

„Јорговани“, чија је свечана премијера одржана 27. фебруара 2024 у оквиру такмичарског програма 52. Феста су филм о глумцима, али и о редитељима, сценаристима, продуцентима, о томе како јавност перципира њихове животе, али и о томе како се они схватају и гледају између себе.

Прилог Кинеске Медијске Групе (ЦМГ)

(Бета, 03.12.2024)

Повезане вести »

Кључне речи

Култура, најновије вести »

LatinicaКорисничка подешавања