Лавров: ЕУ је постала војно-економски додатак НАТО

Бета 24.03.2024

Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров изјавио је да Москва разуме то што је својевремено Србија одабрала пут евроинтеграција, али и додао да је ЕУ накнадно постала агресивни додатак НАТО који сада притиска Беград.

Лавров је у интервјуу за документарни филм "Београд" (генералног директора ТАСС Андреја Кондрашова који је данас приказан у Руском дому) изјавио да се Русија никада није противила приступању држава ЕУ, док се она развијала као "интеграционо удружење осмишљено да максимизира компаративне предности чланица".

"ЕУ је сада прилично агресивна структура, која је, не тако давно, потписивањем одговарајуц́ег документа о координацији са НАТО, изгубила геополитичку независност и постала војно-економски додатак Северноатлантске алијансе", казао је он.

Лавров додаје да Брисел врши притисак на председника Србије Александра Вучића да призна независност Косова и да се придружи антируском ставу Уније и уведе санкције Москви, преноси ТАСС.

"Што се тиче Косова, ово је још један пример, у другој фази косовске драме и трагедије, који показује неспособност Европске уније да преговара", казао је министар.

(Бета, 03.24.2024)

Повезане вести »

Кључне речи

Коментари

Политика, најновије вести »

LatinicaКорисничка подешавања