Министар Цветковић обишао Институт Михајло Пупин: Српска привреда са озбиљним научним институтима можеглобалном тржишту понудити нова достигнућа (фото)

Дневник 27.03.2024  |  Дневник.рс

„Научни допринос и технолошки напредак могу бити додатни подстицај за домаће и стране инвестиције. Привреда мора да осети бенефите савремених достигнућа и схвати да захваљујући томе може добити компаративну предност, како на локалном, регионалном, тако и на глобалном тржишту“ изјавио је министар привреде Слободан Цветковић данас након обиласка Института „Михајло Пупин“ у Београду.

Министар је у разговору са директором Института др Николом Томашевић рекао да наука може да пружи велики допринос привреди. „Научни институти могу да имају озбиљан импакт на привреду. Сада се дешавају могућности цивилизацијског искорака, а са новим достигнућима можемо пронаћи најсавременија технолошка решења. Ми из привреде имамо утисак да је наука, глобално гледајући, отишла далеко, а да привреда не користи до краја све могуће технолошке потенцијале. Сада смо у

Повезане вести »

Кључне речи

Економија, најновије вести »

LatinicaКорисничка подешавања