Коалиција ЈС-СПС одбацила наводе да је било нерегуларности у изборном процесу у Јагодини

Бета пре 22 дана

Коалиција Јединствене Србије (ЈС) и Социјалистичке партије Србије (СПС) одбацила је данас наводе да је у изборном процесу у Јагодини било нерегуларности и оценила да се ради о "чистој лажи".

Та коалиција навела је у саопштењу да је Градска изборна комисија у Јагодини је на седници која је започела 26.04.2024. године у 11.30 донела Одлуку о обрасцима за локалне изборе расписане за 02. јун 2024. и ту одлуку објавила на сајту Скупштине града Јагодина у 12.10 истог дана.

"На тај начин обрасци потребни за подношење изборних листи постали су доступни свима, и поступак је у потпуности у складу са Законом о локалним изборима. Наша коалиција Драган Марковић Палма - Јединствена Србија - Ивица Дачић - Социјалистичка партија Србије сакупила је око 800 потписа за мање од два сата и предала листу око 16 часова", стоји у саопштењу.

Кампања за фер изборе (ФЕРКА) затражила је претходно од Тужилаштва и надлежних органа да реагују због "нерегуларности у изборном процесу" у Јагодини, уз наводе да је Градска изборна комисија објавила одлуку о обрасцима за предају изборних листи 26. априла у 21:51:59 на сајту Републичке изборне комисије, а у тој одлуци наведено је да ступа на снагу објављивањем на сајту РИК-а.

Коалиција ЈС-СПС је, како је навела ФЕРКА, пет сати пре објављивања тих образаца предала своју изборну листу.

(Бета, 04.27.2024)

Повезане вести »

Кључне речи

Коментари

Друштво, најновије вести »

LatinicaКорисничка подешавања