Vučić: Tramp čudom ostao živ, vreme je da se podižu slobodarske snage sveta

Beta 14.07.2024

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je danas da je republikanski kandidat za predsednika SAD Donald Tramp "čudom ostao živ" posle pokušaja atentata na predizbornom skupu u Pensilvaniji, i dodao da je "vreme da se polako podižu slobodarske snage sveta".

U novom obraćanju srpskim medijima u Egiptu, gde se sastao sa najvišim zvaničnicima te države, Vučić je rekao da su pokušaju atentata na Trampa i ranije na slovačkog predsednika Roberta Fica posledica "ludila satanizacije u kojoj postoji samo jedna dozvoljena istina i gde niko nema pravo na drugačije mišljenje".

"Tramp je čudom ostao živ, čudo ga je sačuvalo. Dobro je da je to čudo sačuvalo i Fica. To je sve ludilo satanizacije koju sprovode svakog dana i u kojoj postoji samo jedna dozvoljena istina i gde niko nema pravo na drugačije mišljenje", kazao je predsednik.

Upitao je da li demokratija danas u svetu znači ukidanje svih koji drugačije misle.

"Hajde da ukinemo sve ruske, sve kineske medije a u Srbiji nema demokratije jer ima američkih, francuskih, nemačkih, evropskih, ruskih, ukrajinskih, kineskih...E to je diktatura a onda dođu neke njihove budale da nam objašnjavaju zašto je važno da nema tih medija jer to kao nisu mediji već propagandni servisi... Ma idi, a ovo tvoje je nepristrasno, objektivno, sve pošteno izveštava. I tako nas prave ludim iz dana u dan", rekao je Vučić.

On je dodao da istina "ne može biti ućutkana".

"Vreme je da se polako podižu slobodarske snage sveta i da kažu 'ne možete više da nas pravite ludim'. Kao što hoćemo da živimo u svojoj slobodnoj zemlji, ne zameramo se nikom samo nismo tako ni ludi ni glupi kao što mislite", kazao je Vučić.

Na bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa juče je na mitingu u saveznoj državi Pensilvaniji pokušan atentat, a Tramp, koji je ranjen u uvo se oseća dobro, prema izveštajima tajne službe.

(Beta, 14.07.2024)

Povezane vesti »

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »

ЋирилицаKorisnička podešavanja