Naslovne strane za subotu, 27. jul 2024. godine

Beta 27.07.2024

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama izdanja za subotu, 27. jul pišu o otvaranju letnjih Olimpijskih igara (OI) u Parizu, o odluci vlasti da dozvoli rudarenje u dolini Jadra i o drugim temama.

ALO - List piše o najavi predsednika Srbije Aleksandra Vučića da postoji mogućnost održavanja referenduma o litijumu. "Nole kreće u napad na zlato" o očekivanjima od najboljeg srpskog tenisera na OI.

BLIC - O otvaranju letnjih Olimpijskih igara u Parizu: "Uz olimpijadu počele i zavere i sabotaže".

VEČERNJE NOVOSTI - "Baklja sa Sene obasjala planetu", o otvaranju Olimpijskih igara u Parizu. Najava predsednika Srbije Aleksandra Vučića: "Plate opet povećavamo, minimalac do 52.000".

DANAS - "Počele 33. Olimpijske igre u Parizu", o početku letnjih OI. List piše o trgovačkim maržama najvećih prehrambenih lanaca u Srbiji: "Delez, Lidl i Merkator prednjače po profitu". "Srbija zbog litijuma kao zona žrtvovanja", o reakcijama na odluku vlasti da se dozvoli rudarenje u dolini Jadra.

INFORMER - "Putina krive za haos u Parizu", piše list o navodima da je Rusija povezana sa incidentima i sabotžama u Francuskoj. "Srbi kreću po medalje", o nastupima na Olimpijadi.

KURIR - List prenosi izjavu predsednika Srbije da će Makron u narednih 50 dana doći u zvaničnu posetu. "U Parizu specijalci sa dugim cevima na svakom koraku", o strogim bezbednosnim merama.

NOVA - Intervju sa predsednikom stanke Srbija centar Zdravkom Ponošem: "Vučić se prema Kosovu i litijumu odnosi kao raspikuća". List objavljuje spisak najtraženijih radnika: "Nemci zapošljavaju srpske studente za sezonske poslove".

POLITIKA - "Svečano otvorene Olimpijske igre", o otvaranju letnjih Olimpijskih igara u Parizu. "Moguć referendum o litijumu krajem 2025.", najava predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

SRPSKI TELEGRAF - List piše da se Kina sprema za "veliki rat". "Vučić: Makron uskoro u Srbiji", predsednik Srbije ponovio da očekuje skoru posetu francuskog kolege nakon susreta u Parizu pred otvaranje OI.

(Beta, 27.07.2024)

Pročitajte još

Ključne reči

Društvo, najnovije vesti »

ЋирилицаKorisnička podešavanja