Pojedincima smeta jadar Iako pitanje Jadra nije pitanje emocije, već razuma i sveopšteg sagledavanja značaja ovog projekta!

Dnevnik 07.08.2024  |  Dnevnik.rs

“Nakon održanog Samit o kritičnim sirovinama, kome su pored predsednik Srbije Aleksandra Vučića prisustvovali i nemački kancelar Olaf Šolc i potpredsednik Evropske komisije i evropski komesar za međuinstitucionalne odnose i strateško predviđanje Maroš Šefčovič, u jednom delu naše javnosti usledio je početak oštre i ostrašćene kampanje o ovom potencijalnom projektu”, navodi u autorskom tekst Petar Đurđev, istoričar i direktor Istorijskog arhiva Novog Sada.

Potpisivanju Memoranduma o razumevanju između EU i Srbije o strateškom partnerstvu o održivim sirovinama i Pismu o namerama da se u Srbiji formira ceo vrednosni lanac proizvodnje, od iskopavanja rude pa do proizvodnje baterija i električnih automobila, sa jedne strane je pokazao stratešku važnost rudnih sirovina u Srbiji, a, sa druge strane, i ogromnu tehnološku i privrednu razvojnu šansu za našu zemlju. Međutim, u jednom delu javnog etra, bez ikakve odgovornosti

Pročitajte još

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »

ЋирилицаKorisnička podešavanja