Dačić najavio prijave zbog narušavanja reda i blokade saobraćaja posle protesta

Beta 10.08.2024

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je nakon završetka protesta na Terazijama došlo do teškog narušavanja javnog reda i mira i kršenja zakona i najavio da će protiv svih počinilaca biti podnete krivične i prekršajne prijave."Sam skup na Terazijama je protekao mirno i policija procenjuje da je bilo između 24 i 27 hiljada ljudi, ali su nakon skupa organizatori postupili suprotno svemu onome što su napisali u prijavi javnog skupa, narušili javni red i mir i blokirali međunarodni saobraćaj, ugrožavajući time bezbednost građana", navedeno je u saopštenju MUP-a.

Dačić je ocenio da su po receptu obojenih revolucija, građani blokirali i železničku stanicu Prokop, kako je naveo "najlepšu u ovom delu sveta i ponos svih građana Srbije, koju je ova vlast napravila".

"Organizatori i kolovođe, od strane policije su upozoreni i pre i u toku samog protesta da to što rade nije u skladu sa zakonom. Protiv svih počinilaca krivičnih dela i prekršaja biće podnete krivične i prekršajne prijave," izjavio je Dačić.

(Beta, 10.08.2024)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Društvo, najnovije vesti »

ЋирилицаKorisnička podešavanja