Opozicija: Sinhronizovani smo sa ekološkim udruženjima, na litijumu će Vučić slomiti zube

Beta pre 9 dana

Poslanik Ekološkog ustanka Aleksandar Jovanović - Ćuta je danas rekao da će se pitanje litijuma rešavati u Skupštini Srbije, gde je i mesto, ili na ulici, i pozvao predsednika Srbije Aleksandra Vučića da ne preti narodu i naučnicima.

"Rudnika neće biti, neka se ljudi spreme za ulicu", rekao je Jovanović na zajedničkoj konferenciji za novinare opozicionih poslanika koji su predali predlog zakona protiv iskopavanja litijuma.

Danijela Nestorović takođe poslanica Ekološko ustanka, rekla je da je "floskula i laž" da bi na eventulnoj arbitraži Srbija izgubila od kompanije Rio Tinto, kao što je laž i tvrdnja vlasti da opozicija preuzima proteste protiv otvaranja rudnika litijuma.

Ona je iznela da u predlogu zakona nema zahteva za trajnu zabranu iskopavanja litijuma, već da je za to neophodan uslov postojanje pravne države i poštovanje evropskih ekoloških standarda i dodala da opozicija nije protiv napretka nauke.

Predsednica poslaničke grupe Stranke slobode i pravde Marinika Tepić je istakla da će Vučić i vlast Srpske napredne stranke (SNS) "polomiti zube" na litijumu.

Na tvrdnju vlasti da opozicija preuzima proteste, ona je rekla da Vučić stalno pokušava da unese podele i naglasila da nema slobodomislećeg čoveka koji nije protiv iskopavanja litijuma, pa je protiv toga i deo SNS.

Ona je rekla da opozicija prati inicijative ekoloških udruženja, u šta spada i današnje podnošenje predloga zakona, tako da nastupaju "sinhronizovano i koordinisano, svako u svom delu posla".

(Beta, 10.09.2024)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »

ЋирилицаKorisnička podešavanja