Popović (SSP): Vlast u Beogradu ne može građanima da obezbedi dobar javni prevoz

Beta pre 2 dana

Predsednica beogradskog odbora Stranke slobode i pravde (SSP) Mila Popović ocenila je danas da gradska vlast ne može da omogući građanima bezbedan i brz javni prevoz, te za to okrivila gradonačelnika Beograda Aleksandra Šapića.

Ona je za televiziju N1 kazala da je Šapić pre nekoliko dana napravio scenografiju tako što je dovezao 80 privatnih mercedesovih autobusa i uzurpirao garažu Gradskog saobraćajnog preduzeća (GSP) da bi se slikao pored njih, prenela je SSP.

Popović je dodala da dok Šapić to radi, GSP kupuje kineske i turske autobuse sumnjivog kvaliteta.

Ona je pokazala Odluku o dodeli ugovora za posao koji je dat privatnim prevoznicima u vrednosti od 1,2 milijarde evra građanskih para.

Ocenila je da Šapić nijednom nije tražio vanredni tehnički pregled vozila i da su, kako je navela, privatni prevoznici koji su sada dobili posao isti oni čiji su se autobusi samozapaljivali.

"Beograđanima je bitno da se bezbedno i brzo prevezu od tačke A do tačke B, ova gradska vlast to ne može da im omogući", izjavila je Popović

Ona je podsetila na sukob Šapića i Vesića, odnosno bivšeg gradskog funkcionera i aktulenog ministra vlade Srbije Gorana Vesića, koji je, kao i gradobnačelnik Beograda, funkcioner vladajuće Srpske napredne stranke (SNS).

"Čuli ste Šapića, rekao je više puta da Vesić pacovskim kanalima plaća analitičare, bivše političare i novinare", kazala je Popović.

Navela je i da je (premijer i predsednik SNS-a Miloš) Vučević rekao da će se nakon letnje pauze pozabaviti time na stranačkim organima.

"Nisu se pozabavili, mi ne možemo da budemo taoci, dosta nam je da budemo taoci njihove vlasti, sad još treba da budemo i taoci njihovog sukoba, zato smo mi iz SSP-a podneli krivičnu prijavu protiv Vesića na osnovu tih tvrdnji koje je izneo Šapić", navela je.

Kazala je da Šapić, ako nije govorio istinu o tome, mora da podnese ostavku, a, ukoliko je tačno to što priča o Vesiću, onda on ni sekunde ne može da bude ministar jer se služi trgovinom uticaja.

(Beta, 17.09.2024)

Pročitajte još

Ključne reči

Društvo, najnovije vesti »

ЋирилицаKorisnička podešavanja