Doktor Dragan Milić najavio formiranje pokreta i izlazak na republičke izbore

Beta pre 4 sati

Kardiohirurg Dragan Milić, osnivač grupe građana "Dr Dragan Milić" saopštio je danas da je plan te grupe građana prerastanje u Pokret za decentralizaciju Srbije (PODES) i izlazak na repbuličke izbore.

Pokret za decentralizaciju Srbije, kazao je Milić u svojoj objavi na društvenim mrežama, okupljao bi sve lokalne pokrete i grupe građana u Srbiji.

Poznati lekar iz Niša oglasio se na društvenim mrežama povodom odluke odbornika sa liste "Dr Dragan Milić" Olivera Paunovića i Milene Vakić Paunović da napuste tu grupu i u Skupštini grada Niša formiraju svoju posebnu i nezavisnu grupu.

On je naveo da su Paunović i Vakić Paunović napustili grupu građana "Dr Dragan Milić" jer imaju drugačiju viziju i planove za dalje političko delovanje, a posebno na plan o osnivanju Pokreta za decentralizaciju Srbije.

Prema rešenju Gradske izborne komisije, od 61 odborničkih mesta u Skupštini grada Niša, na poslednjim lokalnim izborima grupi građana "Dr Dragan Milić" pripalo je 16 mandata, 30 je dobila izborna lista okupljena oko Srpske Napredne stranke, 10 lista koalicije "Biramo Niš", po dva listama "Kreni promeni" i "Ujedinjeni - Nada za Niš", a jedan mandat osvojila je Ruska stranka.

Grupa građana "Dr Dragan Milić" zajedno sa koalicijom "Biramo Niš" i koalicijom "Ujedinjeni - Nada za Niš" uzpeli su da pobede na lokalnim izborima u niškoj opštini Medijana.

U toj niškoj opštini opozcija je osvojila 16 madnata, a naprednjaci i njihovi koalicioni partneri 11 mandata.

(Beta, 20.09.2024)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »

ЋирилицаKorisnička podešavanja