Zločin u Južnoj Koreji: Ubio devojku i zacementirao je na terasi

Nestanak devojke prijavljen je pre 16 godina.

BBC News pre 5 sati
Getty Images

Muškarac u Južnoj Koreji priznao je da je ubio svoju devojku i zacementirao njeno telo - 16 godina nakon što je prijavljen njen nestanak.

Muškarac, koji ima 50 godina, rekao je lokalnoj policiji da je tupim predmetom udario ženu tokom svađe u njegovom stanu u gradu Gođe na jugu zemlje.

Zatim je njeno mrtvo telo stavio u kofer, a potom ga zakopao ispod sloja cigle i cementa na balkonu.

Tu je ostao neprimećen sve do prošlog meseca, kada ga je radnik na održavanju otkrio tokom bušenja, preneli su lokalni mediji.

Analizom otisaka prstiju utvrđeno je da je to telo nestale žene, a obdukcijom da je ubijena udarcem tupim predmetom u glavu.

Muškarac, koga je policija nazvala 'Gospodin A', nije živeo u stanu kada je telo otkriveno, ali je brzo pronađen i uhapšen.

On je policiji rekao da je sa ženom živeo oko pet godina u garsonjeri u Gođeu, pre nego što je u oktobru 2008. godine svađa kulminirala i da ju je potom udario tupim predmetom.

Zatim je zakopao kofer sa njenim telom ispod sloja cigle i cementa na maloj terasi stana na trećem spratu, kome se moglo pristupiti samo iz jedne od spavaćih soba.

Policija kaže da je u stanu živeo još osam godina, pre nego što je uhapšen zbog droge 2016.

Vlasnik od tada nije koristio stan niti ga izdavao, već ga je koristio kao skladište.

Porodica je prijavila nestanak žene, koja je tada imala 30 godina, tek tri godine nakon što je ona ubijena, saopštile su vlasti.

Oni su navodno izgubili kontakt sa ćerkom i - kada su došli da je traže u Gođeu - navodno im je rečeno da je raskinula sa 'Gospodinom A' i da je napustila grad.

Tek ove godine, kada je vlasnik zgrade započeo radove na hidroizolaciji, 16-godišnja misterija je rešena.

Policija kaže da nastavlja istragu i očekuje se da će muškarac biti optužen za ubistvo.


Pogledajte i ovaj video:


BBC na srpskom je od sada i na Jutjubu, pratite nas OVDE.


Pratite nas na Fejsbuku, Tviteru, Instagramu, Jutjubu i Vajberu. Ako imate predlog teme za nas, javite se na bbcnasrpskom@bbc.co.uk

(BBC News, 09.24.2024)

Povezane vesti »

Ključne reči

Svet, najnovije vesti »

ЋирилицаKorisnička podešavanja