Sastanak s ODIHR: RIK Srbije da se posveti unapređenju izbornog postupka

Beta pre 4 sati

 Na današnjem sastanku predstavnika Republičke izborne komisije (RIK) Srbije i Posmatračke misije Kancelarije OEBS za demokratske institucije i ljudska prava (ODIHR) ocenjeno je da je neophodno da se RIK posveti daljem unapređenju izbornog postupka, posebno u oblasti obuke organa za sprovođenje izbora, a i obuke birača.

Skupština Srbije je prenela da su predstavnici Posmatračke misije ODIHR danas predstavili preporuke iz svog izveštaja o posmatranju junskih lokalnih izbora u Srbiji i izrazili spremnost za nastavak saradnje s RIK-om čiji je predsednik Vladimir Dimitrijević je ocenio da bi saradnju trebalo ojačati zajedničkim projektima.

"Učesnici sastanka su konstatovali da je RIK pružio svu neophodnu pomoć misiji ODIHR i da je aktivno učestvovao u podizanju poverenja svih učesnika u sprovedenim junskim lokalnim izborima u Srbiji", stoji u saopštenju.

Dimitrijević je najavio da će RIK u saradnji sa ODIHR raditi na daljem unapređenju izbornog postupka preko posebnog sektora u okviru Službe Skupštine Srbije koji će biti isključivo podrška radu RIK, "čime je ispunjena još jedna preporuka ODIHR".

(Beta, 24.09.2024)

Povezane vesti »

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »

ЋирилицаKorisnička podešavanja