Vučić odlikovao ruske diplomate pri UN zbog pomoći oko Rezolucije o Srebrenici

Beta pre 4 sati

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uručio je u utorak u Njujorku Orden srpske zastave prvog stepena stalnom predstavniku Rusije pri Ujedinjenim nacijama (UN) Vasiliju Nebenzji za pomoć Srbiji po pitanju rezolucije o Srebrenici.
 
Ordenom srpske zastave drugog stepena u ponedeljak su odlikovane zamenice stalnog predstavnika Rusije u UN Ana Jevstignjejeva i Marija Zbolockaja.
 
"Želim da vam zahvalim na prijateljskim odnosima koje razvijamo, za vašu pomoć koju ste nam pružili ovde u Njujorku, prilikom rasprave o Rezoluciji o genocidu u Srebrenici. Nadam se da možemo dodatno da ojačamo saradnju između naših naroda i naših zemalja do nivoa kojim ćemo svi biti zadovoljni", naveo je Vučić na Instagramu.
 
Nabenzja je prilikom dodele odilkovanja u Misije Srbije pri UN rekao da "Srbija i Rusija imaju godinama duge odnose, i ne samo odnose, već bratsvo i prijateljstvo".
"Gledamo svet kroz istu prizmu, branimo iste vrednosti i principe i to se odnosi i na Kosovo i Metohiju", dodao je Nebenzja novinarima u Njujorku.
 
Predsednik Srbije je najavio da će dodeliti odlikovanja svima onima koji su pomogli Srbiji po pitanju rezolucije o Srebrenici.
 
"Tu su naravno i Rusi i Kinezi, i Nikaragva i Meksiko i Brazil, Indija, Ujedinjeni Arapski Emirati, Kongo, u zavisnosti od toga kakav je nivo podrške bio", rekao je Vučić.
Predsednik Srbije će se u utorak obratiti učesnicima 79. zasedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija.
 
(beta/cmg)
 
{Video1:}

(Beta, 24.09.2024)

Povezane vesti »

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »

ЋирилицаKorisnička podešavanja