Prva dama Kine na događaju kulturne i sportske razmene mladih iz Kine i SAD

Beta pre 9 sati

Peng Lijuen, supruga kineskog predsednika Si Đinpinga, prisustvovala je 24. septembra događajima kulturne i sportske razmene mladih iz Kine i SAD u gimnaziji broj 8 u Pekingu.

Tokom aktivnosti, Peng je imala srdačan razgovor sa delegacijom mladih ljudi iz američke države Vašington. Poželela je dobrodošlicu nastavnicima i učenicima, da posete Kinu, izražavajući nadu da će se mladi dve zemlje bolje upoznati i uneti pozitivnu energiju u bilateralne odnose, prenosi Kineska medijska grupa (CMG).

Peng je pogledala prijateljsku utakmicu između kineske i američke omladinske košarkaške ekipe te uručila komemorativne medalje košarkašima oba tima.

Pogledala je i video o poseti delegacije raznim područjima Kine. Američki učenici podelili su svoja nezaboravna iskustva tokom posete, koja im je pomogla da saznaju više o različitim etničkim običajima i tradicionalnoj kineskoj kulturi.

Peng je rekla da poseta doprinosi uspostavljanju dubokog prijateljstva između američkih i kineskih studenata i da će ostaviti dubok utisak na svakog učenika.

Napominjući da budućnost Kine i SAD počiva na mladima, Peng je  izrazila nadu da će američki učenici podeliti svoja iskustva sa porodicama, prijateljima i kolegama kada se vrate u SAD, doneti kući prijateljstvo kineskog naroda, kao i da će čuvati "drvo prijateljstva" između dva naroda.

Na kraju aktivnosti, kineski i američki tinejdžeri su zajedno pevali na kineskom i engleskom jeziku. Peng se slikala zajedno sa učenicima.

Kineski predsednik Si Đinping je u novembru 2023. godine u San Francisku najavio inicijativu da će Kina pozivati 50.000 mladih Amerikanaca u Kinu za komunikaciju i studiranje u narednih pet godina.

Delegacija sa skoro 100 učitelja i učenika iz više od 10 gimnazija u američkoj državi Vašington posetila je Kinu na poziv Kineske narodne asocijacije za prijateljstvo sa stranim zemljama.

(Beta, 25.09.2024)

Povezane vesti »

Ključne reči

Društvo, najnovije vesti »

ЋирилицаKorisnička podešavanja