Poslanici pitali o izvozu oružja, nasilju, fabrici vode, gradskom prevozu

Beta pre 22 sata

Narodni poslanici na početku sednice Skupštine Srbije pitali su danas nadležne o fabrici vode, izvozu oružja, nenamenskom trošenju novca iz lokalnih i republičkog budžeta, izgradnji stadiona širom Srbije.

Bogdan Radovanović iz Zeleno - levog fronta (ZLF) rekao je da aktuelna vlast kontaminira i militarizuje javni prostor pričom o "rafalima" i vojnom roku , te promoviše nasilje i umesto da preuzme odgovornost, nastavlja se priča da sistem nije zakazao.

Pitao je MUP koliko je krivičnih dela bilo s korišćenjem vatrenog oružja, nakon akcije predaje oružja, da li ima smanjenja nasilja po statistici i da li je prikupljeno naoružanje uništeno ili skladišteno ili je sa njim bilo nešto treće.

Mila Popović iz Stranke slobode i pravde (SSP) pitala na koji način su privatni prevoznici dobili posao prevoza u Beogradu jer u vezi s tim postoje sumnje da je posao dodeljen nelegalno.

Ona je pitala ministra građevinarstva Gorana Vesića zašto govori neistine da se radi fabrika za preradu vode u Velikom selu i pokazala fotografije za koje kaže da su tamo snimljene, a vidi se da je sve zaraslo u korov, te da radnika nema.

Nebojša Novaković iz Demokratske stranke (DS) pitao je da li je istina da izvoz municije koja ide ka Ukrajini iz Srbije dostiže vrednost 800 miliona evra od 2022. godine do danas, a da se o tome ne govori kako se ne bi izazvao revolt desnice u Srbiji.

Ljubinko Đurković iz Novog DSS pitao je ministarstvo prosvete da li će trpeti zaposleni zbog obustave rada, kao i ko je kada dao saglasnost Rio Tintu za kupovinu i istraživanje poljoprivrednog zemljišta

Poslanik Narodnog pokreta Srbija Đorđe Stanković pitao je privremeno veće Niša, koliki je minus dosadašnja gradonačelnica Dragana Sotirovski ostavila i da li će privremeni gradonačelnik podneti prijavu protiv nje.

Poslanici su pitali i o izgradnji nacionalnog stadiona, o isplati naknade porodiljama i o spoljnoj politici.

Poslanici su nakon pitanja započeli raspravu o amandmanima na rebalans budžeta.

(Beta, 26.09.2024)

Povezane vesti »

Ključne reči

Društvo, najnovije vesti »

ЋирилицаKorisnička podešavanja