Đilas: Vlast izbegava sednicu o litijumu jer Vučić ne može da joj prisustvuje

Beta pre 4 sati

Lider Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas saopštio je danas da je suština svih pokušaja predsednice Skupštine Ane Brnabić i režimskih poslanika da izbegnu sednicu o litijumu, koja je morala da bude održana na zahtev opozicije, u tome što njoj ne može da prisustvuje predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

"Nema Vučića - nema sednice. Ova rečenica je suština svih njihovih pokušaja da izbegnu raspravu", ocenio je Đilas u saopštenju.

Dodao je da se višesatna obraćanja ministara, iživljavanje zloupotrebom Poslovnika i procedura, ponavljanje laži da je opozicija opstruisala tekuću sednicu, sve se to svodi na poruku - nema Vučića, nema sednice o litijumu.

"To je suština višednevnog manevra kojim vlast optužuje opoziciju da beži od sopstvenog zahteva za održavanje sednice o litijumu, jer je većina opozicionih poslanika koji su predlagači sednice odbila zahtev Ane Brnabić da pozove Aleksandra Vučića na ovu sednicu", istakao je Đilas u saopštenju.

Objasnio je da bi se na taj način rasprava vodila samo između poslanika vlasti i opozicije, umesto da je Vučić pretvori o novi cirkus.

"Izjava Ane Brnabić da će oni, vlast, tražiti drugu sednicu na istu temu, služi isključivo tome da bi oni na taj način mogli da pozovu koga hoće, od Aleksandra Vučića do ministara, što u slučaju sednice zakazane po zahtevu opozicije ne bi bilo moguće", zaključio je Đilas.

(Beta, 30.09.2024)

Povezane vesti »

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »

ЋирилицаKorisnička podešavanja