Naslovne strane za ponedeljak, 30. septembar 2024. godine

Beta pre 4 sati

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama za ponedeljak 30. septembar 2024. godine pišu o skupštinskoj sednici o litijumu, blokadi institucija na Kosovu, crkvi i spoljnopolitičkim temama.ALO - "Priština pala u očaj: Rampa za Kurtija, ništa od helikoptera", bez dozvole Kfora ne može da kupi letelice, piše list. 

BLIC - Skupština Srbije danas o Rio Tintu, Bojan Klačar tvrdi "Litijum je u Srbiji veoma emotivna tema". Crkva se podmlađuje, episkop i sa 32 godine: "Među vladikama rokeri, pa čak i neki bivši oficiri". Najnovija prognoza za zimu: "Bsr 15 dana sa snegom i to na minus 10".

VEČERNJE NOVOSTI - Mesec dana blokade na Kosovu i Methiji: "Za Kurtija Srbi ni na papiru ne postoje". Patrijarh Porfije rekao u Kotoru: "Kao narod uzrastamo u stalnom iskušenju". Preventivni pregledi u domovima zdravlja: "Hiljade su pohrlile kod zubara".

DANAS - Ana Brnabić za danas zakazala i vanrednu sednicu koju traži opozicija "Litijum konačno stigao na dnevni red". Reporter Danasa u obilasku novootvorene autobuske stanice u Beogradu razgovarao sa putnicima "BAS sačuvao stari duh: Šibicari, nosači i 'Beli'". Ugrožena još jedna beogradska zelena oaza kod Muzeja Jugoslavije: "Hoće luks vile na području kulturnog značaja".

INFORMER - Besni rat na Bliskom istoku: Izraelci pobili vođe Hezbolaha, piše list. O psihičkom nasilju u školama: "Deca se takmiče u vređanju".

KURIR - O poseti ministra informisanja Dejana Ristića redakciji Kurir i pretnji novinarki lista. O novoj autobuskoj stanici u Beogradu: "Sve piše, ne možeš da pogrešiš".

NOVA - O čemu se raspravljalo i šta je dogovoreno na sastanku opozicije i predstavnika Srba sa Kosova i Metohije: "Niko ne prihvata nezavisno Kosovo". Termoelektrane na zapadnom Balkanu već šest godina krše propise: "EPS truje Srbiju sumpor dioksidom", piše list. Roditeljske muke "Ekskurzije za osnovce skuplje i od 400 evra, izleti oko 6.000 dinara".

POLITIKA - List piše: Nastavlja se naoružavanje takozvane kosovske vojske "NATO bi da uzida KBS u svoj 'istočni bedem'". Eskalacija sukoba na Bliskom istoku: "Izraelski tenkovi na granici sa Libanom". U Austriji održani parlamentarni izbori "Trijumf Slobodarske partije".

SRPSKI TELEGRAF - List piše "Vučić večeras na svečanosti: Završen hotel Sent Ridžis". O vojnom roku "Ko neće uniformu služiće duplo", piše list.

(Beta, 30.09.2024)

Pročitajte još

Ključne reči

Društvo, najnovije vesti »

ЋирилицаKorisnička podešavanja