Arhiv javnih skupova: Najveći protest prosvetnih radnika u Srbiji

Beta pre 4 sati

Organizacija Arhiv javnih skupova saopštila je da je današnji skup prosvetnih radnika u Beogradu bio najveći do sada održan u Srbiji i da je imao oko 6.200 učesnika.

"U današnjoj protestnoj šetnji u organizaciji četiri reprezentativna sindikata učestvovalo je oko 6.200 prosvetnih radnika. To je dosad najveći protest prosvetnih radnika u Srbiji. Metod i izvor procene: brojanje sa vlastitog snimka", navela je ta organizacija na svom Fejsbuku.

Četiri reprezentativna sindikata radnika u prosveti organizovala su danas protest ispred Doma Narodne skupštine i obustavila rad u školama, nezadovoljni pregovorima sa Vladom Srbije oko materijalnog položaja, bezbednosti na radu i drugih problema.

Prosvetni radnici su organizovali i protestnu šetnju od Skupštine do Vlade Srbije, a sa skupa su poručili da neće više ići na pregovore sa Vladom, dok se ne ispune obećanja koja su im u potpisanom protokolu data na pregovorima prošle godine.

Prema njihovim rečima, danas je više od 60 odsto škola potpuno obustavilo rad, dok je u više od 90 odsto bio održan neki vid štrajka.

(Beta, 02.10.2024)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Društvo, najnovije vesti »

ЋирилицаKorisnička podešavanja