Premijer Srbije pred izbore u BiH podržao SNSD i njenog kandidata za gradonačelnika Banjaluke

Beta pre 4 sati

Premijer Srbije i predsednik Srpske napredne stranke (SNS) Miloš Vučević podržao je večeras u Banjaluci Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) i kandidata te stranke za gradonačelnika Nikolu Šobota na lokalnim izborima kojisu u nedelju, 6. oktobra."Velika mi je čast, ali i odgovornost da vam prenesem pozdrave predsednika Srbije Aleksandra Vučića", rekao je Vučević u govoru na završnom skupu SNDS u Banjaluci.

Naveo je i zašto podržava SNSD, čiji je lider predsednik RS Milorad Dodik, i kandidata za gradonačelnika Banjaluke Šobota: "Kada god nam je bilo važno da nismo sami, da osetimo barem jednu rečenicu podrške, uvek smo to dobijali od predsednika Milorada Dodika i Republike Srpske, i te stvari se ne zaboravljaju".

Prvi put, dodao je, na junskom "Svesrpskom saboru" u Beogradu je rečeno "šta treba da radimo zajedno: Da sačuvamo naš narod s obe strane Drine i gde god žive Srbi na ovim prostorima, ali i u celom svetu. Zato nam je potrebna politička stabilna Srpska, mi nemamo vremena za avanture i neke testove", kazao je Vučević.

Na završnoj tribini SNSD u Banjaluci bio je i ministar spoljnih poslova i trgovine Mađarske Peter Sijarto.

U subou u 7.00 časova u BiH počinje izborna tišina pred lokalne izbore u nedelju na kojima će građani birati odbornike u skupštinama opština, gradova i Distrikta Brčko, kao i načelnike i gradonačelnike 142 lokalne zajednice u BIH.

(Beta, 04.10.2024)

Povezane vesti »

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »

ЋирилицаKorisnička podešavanja