Jovanović (Novi DSS):Srbija nema interesa da projekat Jadar bude realizovan, ekološki rizici ogromni

Beta pre 4 sati

Predsednik Nove Demokratske stranke Srbije (Novi DSS) Miloš Jovanović ocenio je danas da Srbija nema interesa da projekat Jadar bude realizovan jer su, po njegovim rečima, ekološki rizici ogromni.

Jovanović je kazao agenciji Beta da očekuje da se to čuje na današnjoj sednici Skupštine Srbije na kojoj poslanici raspravljaju o predlogu zakona o zabrani iskopavanja litijuma.

"Srbija nema nikakav interes da se kopa litijum za strance i da to radi strana firma i sve to ni za kakav novac", kazao je predsednik Novog DSS.

 

On je kazao da su ekološki rizici ogromni i da se u Srbiji radi o plodnom tlu "a ne o pustari u kojoj je predvidjeno iskopavanje litijuma".

Govoreći o skupštinskoj sednici o Kosovu i Metohiji čije održavanje traži Novi DSS, Jovanović je kazao da ne očekuje da će je vlast skoro zakazati.

"Od te sednice se ne može pobeći", rekao je Jovanović i dodao da očekuje da će vlast "u svojoj režiji" pokušati da organizuje sednicu o Kosovu i Metohiji.

Ocenio je da će vladajuća većina to uraditi jer neke od mera za Kosovo i Metohiju koje je najavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, treba da prodju skupštinsku proceduru.

Ranije je 80 poslanika opozicije, na predlog Nove Demokratske stranke Srbije, zatražilo sazivanje skupštinske sednice o zakonu o zastupanju i zaštiti državnih interesa na Kosovu i Metohiji.

(Beta, 07.10.2024)

Povezane vesti »

Ključne reči

Društvo, najnovije vesti »

ЋирилицаKorisnička podešavanja