Sutra oblačno i kišovito vreme, temperatura do 26 stepeni

Beta pre 4 sati

U Srbiji će sutra ujutru i pre podne biti oblačno i kišovito, dok se u drugom delu dana očekuje razvedravanje, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ).

Kiša i lokalni kratkotrajni pljuskovi ujutru i pre podne će se iz zapadne polovine Srbije brzo premeštati preko centralnih krajeva ka istoku. U drugom delu dana razvedravanje.

Duvaće slab i umeren vetar južnih smerova, na jugu Banata i u planinskim predelima povremeno jak.

Najniža temperatura biće od sedam do 17, a najviša od 20 do 26 stepeni.

U Beogradu se ujutru i pre podne očekuje prolazno naoblačenje s kratkotrajnom kišom i pljuskovima. U drugom delu dana razvedravanje.

Najniža temperatura biće od 14 do 17, a najviša oko 26 stepeni.

U četvrtak ujutru po kotlinama i dolinama reka kratkotrajna magla. U toku dana pretežno sunčano i toplo uz maksimalne temperature od 24 do 29 stepeni i pojačan južni vetar u donjem Podunavlju i na planinama. Uveče na krajnjem severu naoblačenje s kišom i kratkotrajnim pljuskovima, koje će se u toku noći premeštati preko ostalih delova Vojvodine, zapadne i centralne Srbije, a u petak preko brdsko-planinskih predela uz lokalnu pojavu grmljavine.

Od subote suvo i stabilno sa dužim sunčanim intervalima i uz hladna jutra, a dnevna temperatura biće uglavnom u granicama proseka za drugu dekadu oktobra.

Usled očekivanih biometeoroloških prilika izvestan oprez se savetuje cerebrovaskularnim bolesnicima i astmatičarima, naročito u prepodnevnim satima. Glavobolјa i nervoza se mogu javiti u vidu meteoropatskih reakcija.

(Beta, 08.10.2024)

Povezane vesti »

Ključne reči

Društvo, najnovije vesti »

ЋирилицаKorisnička podešavanja