Jevtić (SL): Priština pokušava da otme srpsku imovinu i u Štrpcu

Beta pre 4 sati

Potpredsednik Srpske liste i gradonačelnik Štrpca Dalibor Jevtić rekao je danas da je poziv prištinske agencije za privatizaciju, za davanje u zakup nekoliko objekata na teritoriji opštine Štrpce, bez saglasnosti lokalnog rukovodstva, nastavak ataka na srpsku imovinu i sprovođenje institucionalnog terora i nasilja u svim sredinama u kojima žive Srbi.

Agencija za privatizaciju u Prištini objavila je poziv za davanje u zakup objekata "Gradska kafana" u Štrpcu i hotel "Breza" na Brezovici, te "Partizanka" i "Ekspres restoran" u hotelu "Molika" u ski-centru.

Jevtić je za Radio televiziju Srbije (RTS) kazao da Priština i u toj opštini, kao i na severu, ponovo pokušava da uzurpira i preotme srpsku imovinu.

"Dešava se ono što je osnova Kurtijeve politike, to je nastavak jednog institucionalnog nasilja, terora. Evo u opštini Štrpce, sada za cilj imaju da javne objekte koje se nalaze na toj teritoriji, a koji su deo Ineks ski centra Brezovica, daju u zakup. Iako je opština u nekoliko navrata, neke od ovih objekata proglasila za objekte od javnog značaja za samu lokalnu samoupravu", naveo je Jevtić, prenosi RTS.

Prema njegovim rečima to nije slučaj samo u opštini Štrpce, već se to dešava i na severu Kosova i Metohije, ali i u opštini Gračanica.

"Dakle, te i takve odluke za cilj imaju ne samo ugrožavanje javnog interesa opština sa srpskom većinom, već da na neki način imaju uticaj na odnos stanovništva time što će se ti objekti ili ta imovina davati Albancima koji će koristiti tu imovinu, i to Albanci koji nisu iz ovih sredina. I na taj način će se menjati i sama struktura stanovništva. Dakle, mnogo je toga što jeste pozadina jedne ovakve odluke, ali ona u primarnom smislu od strane režima u Prištini za cilj ima destabilizaciju situacije", izjavio je Jevtić.

Dodao je da će kako se bliže izbori na Kosovu i Metohiji, režim u Prištini preduzimati sve "radikalnije i radikalnije odluke, korake, poteze, sve sa ciljem destabilizacije situacije i napada na srpski narod u južnoj srpskoj pokrajini".

(Beta, 12.10.2024)

Povezane vesti »

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »

ЋирилицаKorisnička podešavanja