Aleksić: Vlast ušla u fazu gde joj opada podrška, očekujem ozbiljnu represiju režima

Beta pre 6 sati

Predsednik Narodnog pokreta Srbije (NPS) Miroslav Aleksić izjavio je danas da je uveren da opada podrška vlastima i da očekuje ozbiljnu represiju režima, "jer svi autokratski sistemi u poslednjim godinama svoje vladavine donose najgore odluke".

Aleksić je u gostovanju na TV N1 rekao da se energija nezadovoljstva akumulira i da je pitanje kada će da eskalira "u vidu protesta ili 'sveopšteg ustanka' ".

Za jučerašnji sastanak opozicije i predstavnika ekoloških organizacija, Aleksić je kazao da su učesnici napravili kratkoročni i srednjoročni plan i koordinaciju svih aktivnosti, kao i da će opozicija učestvovati u svim akcijama tih organizacija.

"Sa budnom pažnjom ćemo pratiti i moguće zakazivanje sednice lokalne skupštine u Loznici (o prostornom planu za projekat Jadar). Dogovor je da institucionalno nastavimo našu borbu. Organizatori protesta će biti ekološke organizacije, a opozicija preuzima odgovornost da bude podrška i logistika", dodao je on.

Izjavio je i da kad je u pitanju opstanak Srbije nema crvenih linija, i da se mora da se bori svim raspoloživim sredstvima i dodao da su svi na "jednom istom zadatku, a to je odbrana države".

Naveo je da se vlastima mora snažno pružiti poruka velikog otpora, ali da, sa druge strane, treba pronaći modalitet kojim se neće ugrožavati građani i njihovo normalno funkcionisanje.

Upitan da li je "sveopšti ustanak" poziv na nasilje, Aleksić je kazao da nije i da se radi o još jednoj "zameni teza vlasti i tabloidnoj kampanji koju u ovom trenutku vodi predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić".

(Beta, 15.10.2024)

Povezane vesti »

Ključne reči

Društvo, najnovije vesti »

ЋирилицаKorisnička podešavanja