Petković (Ne damo Jadar): Skupštinska sednica u Loznici o Prostornom planu još nije zakazana

Beta pre 4 sati

Predstavnica udruženja "Ne damo Jadar" Marijana Petković izjavila je danas da, prema informacijama koje ima to udruženje, sednica Skupštine Loznice na čijem dnevnom redu bi trebalo da bude Prostorni plan tog grada, još uvek nije zakazana, iako je prema ranijim najavama trebalo da bude održana u četvrtak.

"Po nekim saznanjima, bio je odštampan materijal za sednicu, čak su poslati kuriri da raznose pozive, međutim, naprasno su vraćeni - što znači da se ozbiljno kalkuliše sa tom sednicom i da opštinski oci ovog grada imaju ozbiljan problem sa građanstvom", rekla je Petković za televiziju N1 uoči protesta ekoloških udruženja u Loznici, koji počinje u 17 sati.

Prema njenim rečima, postoji problem sa donošenjem Prostornog plana posebne namene koji mora proći kroz tu sednicu da bi vlast mogla na osnovu njega "da radi sve ostalo".

"Problem je u tome što bi taj Prostorni plan praktično dao dozvolu za otvaranje rudnika i potrebnu studiju koju oni traže, ali isto tako bi otvorio vrata za svu infrastrukturu koju ova vlast na jedan podmukao način pokušava da proturi kroz Gornje Nedeljice", navela je ona.

Petković je dodala da je pomenuta infrastruktura vezana za gasovod, prugu, cevovode i put koji je vezan za brzu saobraćajnicu.

"Nama ovde u Gornjim Nedeljicama ne treba zaista ništa, sem da Rio Tinto ode - kad on ode onda možemo da vidimo za taj gasovod, a put i pruga nam zaista nisu potrebni", kazala je Petković.

(Beta, 16.10.2024)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Društvo, najnovije vesti »

ЋирилицаKorisnička podešavanja