Ponoš: Premijer i ministri Vlade Srbije se ni o čemu ne pitaju

Beta pre 4 sati

Poslanik i predsednik stranke Srbija centar (SRCE) Zdravko Ponoš izjavio je danas da se premijer i ministri Vlade Srbije ni o čemu ne pitaju i da najavljena rekonstrukcija služi da se odvuče pažnja javnosti od "brljotina" vlasti.

Ponoš je agenciji Beta kazao da predsednik Srbije Aleksandar Vučić izvlači ministre iz fundusa i da vlada o ničemu ne vlada.

Komentarišući najavu premijera Miloša Vučevića o rekonstrukciji Vlade Srbije, Ponoš je kazao da o tome neće odlučivati premijer.

"Rekonstrukcije vlada koje pravi Aleksandar Vučić se redovno dešavaju i one služe da odvuku pažnju javnosti od nekih brljotina ove vlasti. Sve ministre u ovoj i prethodnim vladama Vučić je uzimao iz fundusa. On iz fundusa ne uzima odela, već ministre, malo ih prošeta kroz vladu i ponovo ih vrati u fundus", rekao je Ponoš.

Ministre interesuje samo, dodao je, kako da se ovajde od bivstvovanja u vladi.

Kazao je da je učešćem u vladi pojedinim ministrima omogućeno da dobiju vile na Dedinju.

"Svi ministri koji su bili zaduženi za sektor bezbednosti, poput Aleksandra Vulina i Bratislava Gašića, i danas borave u državnim vilama. Državnu vilu na Dedinju je zadržala i bivša premijerka Ana Brnabić", rekao je.

Na pitanje zbog čega se najavljuje rekonstrukcija posle samo pet i po meseci od formiranja vlade, Ponoš je rekao da se ova vlast suočava s padom rejtinga.

"Pad njihovog rejtinga je posledica odijuma na njihovom insistiranju da se u dolini Jadra otvori rudnik litijuma. Vučić laže kada kaže da se protivljenje otvaranju rudnika sa 83 odsto u međuvremenu prepolovilo. Protivljenje naroda otvaranju rudnika raste i sada iznosi 60 odsto. Iznoseći lažne podatke, Vučić najavljuje da je spreman da krene u rudarenje bez obzira na raspoloženje javnosti. On ne sluša svoj narod već sprovodi interese nekoga ko nije iz ove zemlje", istakao je Ponoš.

Premijer Miloš Vučević izjavio je ranije danas da je izvesna rekonstrukcija Vlade Srbije, kao i da je ona samo pitanje vremena.

"Ministri su, svi, sigurni da neće biti rekonstrukcije Vlade i oni misle da se to priča tako, da bi se pričalo. Oni ne veruju u to... I pri tome su svi sigurni da se to ne odnosi na njih, jer su oni bitni zbog toga i toga, jer imaju dobre odnose sa predsednikom, sa mnom, s ovim, s onim, jer je njih neka partija predložila", rekao je Vučević za televiziju Pink.

Dodao je da će razgovarati s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem da vide kada će biti napravljen presek, da li na godinu dana Vlade, na početku 2025. godine, ili u neko drugo vreme.

(Beta, 18.10.2024)

Povezane vesti »

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »

ЋирилицаKorisnička podešavanja