Naslovne strane za utorak, 22. oktobar 2024. godine

Beta pre 4 sati

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama izdanja za utorak, 22. oktobar, pišu o porezima i cenama, rekonstrukciji Vlade, litijumu, BRIKS-u i drugim temama.

BLIC - Promene u Evropskom parlamentu izazov za Beograd: "Novi izaslanik doneće oštrije poruke za Srbiju". O promenama akciza: "Menja se porez na goriva, nove cene cigareta". Razgovor sa spasiocima posle povratka iz poplavljenih mesta u BiH: "Ljudi su izgubili sve, bujica je odnela celu kuću dva kilometra".

VEČERNJE NOVOSTI - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić o novim napadima na njegovu porodicu: "Majke su svetinje, u njih se ne dira". Kilogram pečenja i do 3.000 dinara: "Na ražanj 'nabili' i prase i cene". Promene u FK Partizan: "Uz Ljajića, Mijat i Milka", piše list.

DANAS - Šta se krije iza izjave premijera Miloša Vučevića o mogućim promenama u Vladi Srbije: "Smena ministara zbog protivljenja Rio Tintu". Četiri reprezentativna sindikata obrazovanja odlučila o obustavi rada: "Prvog novembra štrajk prosvetara". Javnost oprečno o imenovanju Nikole Pejakovića i Aje Jung na funkcije u Srpskom narodnom pozorištu: "Šamar srpskom pozorištu".

NOVA - Pozadina razgovora predsednika Srbije i Rusije: "Vučić bira - provociranje Zapada ili zaoštravanje odnosa sa Moskvom". "Cena glavne autobuske stanice za šest godina porasla bar tri puta" dok se još gradi kompleks na Novom Beogradu, piše list. Nastup sudije Ustavnog suda Vladana Petrova naišao na negodovanje: "Hvalio vlast i predsednika, a kritikovao proteste i opoziciju".

POLITIKA - Izveštač lista u Tatarstanu na samitu BRIKS-a: "Prirodni resursi odrediće budućnost". List piše: "Rast tržišta e-vozila podstiče potražnju za litijumom". Sećanje na kragujevački oktobar 1941: "Krvava odmazda 'sto za jednog' ".

KURIR - "Nema zime", epilog dogovora Vučića i Putina, još jedna stabilna zimska sezona zahvaljujući ruskom gasu, piše list. List piše o suđenju Urošu Blažiću okrivlejnom za masovno ubistvo u selima Malo Orašje i Dubona.

SRPSKI TELEGRAF - List najavljuje današnji sastanak predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa premijerima Slovačke i Mađarske, Robertom Ficom i Viktorom Orbanom.

INFORMER - "Tramp pretio: Sravniću Moskvu", šef republikanaca šokirao svet, piše list. List piše i o susretu predsednika Srbije Vučića sa slovačkim i mađarskim premijerima Robertom Ficom i Viktorom Orbanom: "Spušta se rampa za ilegalne migrante".

ALO - "Vučić poručio političkim gubitnicima: Vaše porodice su za mene svetinja, a vi kako hoćete", piše list. List prenosi atmosferu iz sudnice u procesu za mosovna ubistva u Duboni i Malom Orašju. Rasim gradi Partizanov tim iz snova, piše list o promenama u upravi beogradskog fudbalskog kluba.

(Beta, 22.10.2024)

Pročitajte još

Ključne reči

Društvo, najnovije vesti »

ЋирилицаKorisnička podešavanja