Pozorišni festival u Vudženu okupio pozorišne umetnike iz sveta

Beta pre 5 sati

Jedanaesti Vudžen pozorišni festival podigao je zavesu u četvrtak uveče u starom  gradu na vodi Vudženu, u  istočno Kini, okupivši  pozorišne umetnike -  mlade i stare - i entuzijaste iz zemlje i inostranstva.

Na ovogodišnjem festivalu, koji traje do 27. oktobra, na temu "solidarnost", biće prikazama  24 posebno pozvana komada iz 11 zemalja, 18 predstava koje će se takmičiti u segmentu za mlade pozorišne umetnike, kao i radionice, sesije čitanja i karnevale na otvorenom.

Pozorišni komad "Mi odlazimo" koji izvodi Novi teatar iz Poljske prikazan je na svečanom otvaranju.

Takmičenje mladih pozorišnih umetnika, kao ključni deo Vudžen pozorišnog festivala, ima za cilj da pruži platformu talentovanim mladim umetnicima za razvoj originalnih pozorišnih dela. Osamnaest kreativnih radova je izabrano od oko 560 kandidata da nastupe u Vudženu na  zadate teme "jastuk, sunčeva svetlost i veliki dinosaurus".

Čen Sijanghong, jedan od suosnivača festivala, istakao je da je Vudžen pozorišni festival posvećen negovanju mladih talenata, stvaranju održivih i visokokvalitetnih kulturnih iskustava, kao i sticanju reputacije svojevrsnog prozora u kinesku pozorišnu scenu.

(Beta, 22.10.2024)

Pročitajte još

Ključne reči

Kultura, najnovije vesti »

ЋирилицаKorisnička podešavanja