Kostadinović (DS): Novi predsednik Demokratske stranke biće izabran sledeće godine

Beta pre 4 sati

Generalni sekretar Demokratske stranke (DS) Dušan Kostadinović izjavio je danas da će novi predsednik te stranke biti izabran sledeće godine.

Kostadinović je agenciji Beta kazao da se nisu stekli uslovi da se predsednik DS-a izabere 14. decembra, kada je zakazana Izborna skupština.

"Ogromna većina unutar DS-a je napravila dogovor da stranka mora biti alternativa ovom režimu. Dogovorili smo se da prvo definišemo politike na najznačajnija društvena pitanja i da omasovimo stranku, a onda da izaberemo liderstvo koje je sposobno da dobija glasove i pobeđuje. U tom smislu verujem da će već početkom sledeće godine biti dobrih vesti iz Demokratske stranke", rekao je on.

Kostadinović je negativno odgovorio na pitanje Bete da li će na Izbornoj skupštini zakazanoj za 14. decembar biti izabran predsednik stranke.

"Tvrdim da neće. Nisu se stekli uslovi za održavanje Izborne skupštine. Ne želim javno da komentarišem dešavanja unutar stranke", kazao je.

Kandidat za predsednika Demokratske stranke (DS) Miodrag Gavrilović potvrdio je danas da grupa funkcionera te stranke pokušava da onemogući održavanje sednice Glavnog odbora na kojoj bi trebalo da se izabere organizacioni odbor za sprovođenje izbornog postupka.

Gavrilović je agenciji Beta kazao da generalni sekretar Dušan Kostadinović i predsednik Pokrajinskog odbora za Vojvodinu Nebojša Novaković pokušavaju da onemoguće kvorum za održavanje sednice Glavnog odbora DS-a, zakazanog za subotu 26. oktobra, na kome bi trebalo da se izabere organizacioni odbor za sprovođenje izbornog procesa.

"Ako u subotu ne izglasamo organizacioni odbor za sprovođenje izbornog postupka, posledice će biti nesagledive jer nećemo moći da 14. decembra, kada je zakazana Izborna skupština, izabremo novo rukovodstvo stranke. Doći ćemo u situaciju da posle 16. decembra, kada ističe rok za izbore, stranka ostane bez legalnog rukovodstva i da neće moći da funkcioniše", kazao je Gavrilović.

Prema njegovim rečima, DS je po prvi put od osnivanja došla u opasnost da se ne održi izborni proces.

Kandidati za predsednika Demokratske stranke su Zoran Lutovac i Miodrag Gavrilović.

Ukoliko na sednici Glavnog odbora, u subotu 26. oktobra, bude izabran organizacioni odbor za sprovođenje izbornog postupka, predsednik stranke biće izabran na Izbornoj skupštini zakazanoj za 14. decembar.

Glavni odbor ima 211 članova s pravom glasa.

(Beta, 23.10.2024)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »

ЋирилицаKorisnička podešavanja