U najbolje čuvanoj tajni Amsterdama EXIT započeo proslavu jubileja!

Beta pre 4 sati

EXIT festival je započeo proslavu svog 25. rođendana 18. oktobra tokom trajanja Amsterdam Dance Eventa, na vrhu čuvenog Faralda Crane hotela, u monumentalnom kranu 50 metara iznad Amsterdama. Na ovom jedinstvenom događaju nastupili su Hot Since 82, jedan od najuticajnijih izvođača na svetskoj elektronskoj sceni, kao i rastući domaći izvođači Lanna i DJ dvojac Innēr Sense.

Pre žurke, za odabrane goste održana je pretpremijera dokumentarnog filma o mts Dance Areni, hramu elektronske muzike, u kojem gostuju neke od najvećih zvezda današnjice, poput Carla Coxa, Nine Kraviz, Paula Kalkbrennera, Indire Paganotto i mnogih drugih.

Žurku je predvodio renomirani britanski producent i osnivač etikete Knee Deep In Sound, dugogodišnji prijatelj EXIT festivala. Tokom svog tročasovnog seta, Hot Since 82 puštao je kao da nastupa za svoju najdražu ekipu, stvarajući intimnu atmosferu koja je sve prisutne povezala kao članove jedne porodice. Ova magična noć, ispunjena trenucima čiste euforije, postala je vrhunac sezone, prema rečima samog Daley Padley-a. Svojim nastupom na nebu iznad Amsterdama, uspeo je da prenese jedinstvenu energiju koja je ispunila prostor i učinila da se svi osećaju kao deo nečega zaista posebnog.

Tokom Amsterdam Dance Eventa, jednog od najvećih svetskih festivala i ključnog okupljanja profesionalaca iz sveta elektronske muzike, EXIT je obeležio prvu godišnjicu svog Echosystema ― sveobuhvatnog centra za razvoj talenata, koji je prošle godine upravo na ovom prestižnom događaju zvanično lansiran. Njegova najmlađa i prva potpisnica - Lanna, muzički vunderkind i  jedna od najperspektivnijih mladih nada savremene elektronske scene, donela je novu energiju i specijalne bitove u ovu noć. Nakon trijumfalno završene prve letnje rezidenture na Ibici, gde je imala priliku da nastupa pred više od 5.000 ljudi i zatvori glavnu binu i čuveni Theatre, na Exitovoj žurci je premijerno zavrtela i svoju najnoviju traku  „In the night“. Nakon ovog nastupa, Lannu očekuje nastup i na Zamna festivalu, 12. januara 2025. godine tokom kojeg će otvoriti veče uz zvučna imena svetske elektronske scene među kojima su Agents of Time, koji će predstaviti svoju samostalnu etiketu Time Machine, Stephan Bodzin live, Kölsch, Zamna Soundsystem i Afshin Momadi b2b Ajna.

Uz nju se predstavio i DJ dvojac Innēr Sense, takođe potpisnici Exitovog centra za razvoj mladih talenata, čiji su energični setovi i trake poput „Older“, „Memories“ i „Gray“ osvojili srca publike na Exitovoj mts Dance Areni. Sa svojom novom trakom „Equinox“, u kojoj kombinuju bogate melodije i snažne ritmove, Innēr Sense je upotpunio jedinstveno iskustvo u omiljenom raju za sve istinske klabere, 50 metara iznad tla!

Iako fenomenalni Faralda Crane opisuju kao “najbolje čuvanu tajnu Amsterdama” čije žurke se odvijaju iza teških, gvozdenih vrata - ovoga puta istinski ljubitelji elitnog provoda otkrili su skriveni dragulj noćnog života, na nezaboravnoj žurci visoko iznad grada, u srcu jedne od najposebnijih lokacija na svetu.

Amsterdam Dance Event i ove godine je tokom pet dana i noći, od 16. do 20. oktobra, okupio najznačajnija i najaktuelnija imena elektronske scene. Među njima su bili Adam Beyer, Amelie Lens, Anyma, Charlotte de Witte, DJ Heartstring, DVS1, Eefje de Visser, Gene on Earth, Job Jobse, KI/KI, Korolova, Mama Snake, Mau P, Moodymann, Barry Can’t Swim, Jeff Mills, Maddix, Martin Garrix, Tiësto, Timmy Trumpet i mnogi drugi. EXIT festival, koji već šestu godinu za redom organizuje žurke tokom vodećeg svetskog događaja elektronske muzike, još jednom je oduševio sve prisutne na ekskluzivnoj lokaciji Faralda Crane-a, na samom vrhu monumentalnog građevinskog krana, u jednom od najspecifičnijih klubova i 5* hotela na svetu, smeštenom čak 50 metara iznad Amsterdama.

(Beta, 23.10.2024)

Pročitajte još

Ključne reči

Kultura, najnovije vesti »

ЋирилицаKorisnička podešavanja