Večeras otvaranje izložbe Likovni susreti uz učešće više od 100 umetnika iz 14 zemalja

Beta pre 4 sati

Međunarodna izložba "VI likovni susreti", u čijem radu učestvuje više od 100 umetnika iz 14 zemalja, biće otvorena večeras u Kulturnom centru "Kuća kralja Petra Prvog" u Beogradu.

Na izložbi će biti predstavljena dela različitih likovnih tehnika, od slikarstva do videa a učestvovaće umetnici iz Srbije, Italije, Severne Makedonije, Poljske, Australije, Kanade, SAD, Južne Koreje, Indije, Slovenije, Grčke, BiH, Rusije i Španije.

"Likovni susreti su prilika da umetnici predstave svoja dela široj publici, istovremeno promovišući međukulturnu saradnju i razmenu ideja. Svaki umetnik donosi jedinstvenu perspektivu, doprinoseći bogatstvu izložbe kroz različite stilove, tehnike i tematske pristupe. Izložba ne samo da osvetljava individualne talente i poetike, već stvara i jedinstven likovni prostor unutar kog posetioci sagledavaju različite aspekte globalne umetničke scene", naveli su organizatori.

Ta izložba se održava od 2017. godine i smatra se kulturnim događajem koji omogućava bogatu umetničku razmenu i komunikaciju među slikarima, vajarima, grafičarima, i drugim likovnim stvaraocima.

Dodaje se da je izložba prošla dug put, od lokalnog projekta "Umetnici i njihovi profesori", do međunarodnog događaja koji okuplja ljude sa svih kontinenata i na kojem učestvuje oko stotinu umetnika.

Izložbu su inicirale Nataša Budimlija Krstić i Alina Gadomski Todorović, uz snažnu podršku akademske slikarke Milica Savić.

Izložba će trajati do 8. novembra.

Otvaranje izložbe zakazano je za 19 časova.

(Beta, 24.10.2024)

Pročitajte još

Ključne reči

Kultura, najnovije vesti »

ЋирилицаKorisnička podešavanja