ZIP: Došao je trenutak da Stari savski most branimo fizički

Beta pre 4 sati

Neformalna mreža komšijskih udruženja "Združene inicijative i pokreti" (ZIP) najavila je za četvak, 31. oktobar u 18.00 časova, okupljanje kod Starog savskog mosta u Beogradu (bivša autobuska stanica), jer je za idući dan 1. novembar, planirano da se zatvori za saobraćaj, kako bi bio uklonjen.

"Beograđani, došao je trenutak da naš most branimo fizički. Rešenje o uklanjanju, niko nije video, kao ni studiju šta će se desiti sa saobraćajem. Možemo pretpostaviti da će Beograd implodirati i da ćemo provoditi sate i dane zaglavljeni u kolapsu, bez razlike vozili se u javnom prevozu, automobilu ili ambulantnim kolima", piše u današnjem saopštenju.

Kako je navedeno, biće oformljen kamp i napravljen dogovor za dalju "terensku odbranu" da bi "sprečili novo nasilje nad Beogradom, ali i pravnom državom".

"Ne smemo dozvoliti zatvaranje saobraćaja na mostu, jer onog trenutka kada most zatvore, imaće otvoren put da ga poput termita nagrizu i unište. Posle će sve biti kasno", poručila je ZIP.

"Čuvanjem mosta, ne čuvamo samo Beograd, njegovu slavnu istoriju i simbol grada, već i sprečavamo metastazu 'Beograda na vodi' na drugu stranu reke. Ako padne most – pašće i Sajam i staro Sajmište, i sve redom", naglašeno je u saopštenju.

(Beta, 27.10.2024)

Povezane vesti »

Društvo, najnovije vesti »

ЋирилицаKorisnička podešavanja