Vučić priredio svečan doček predsedniku Mađarske Šujoku

Beta pre 4 sati

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić priredio je danas, ispred Palate Srbija na Novom Beogradu, svečan doček predsedniku Mađarske Tamašu Šujoku koji se nalazi u dvodnevnoj zvaničnoj poseti Srbiji.

Dvojica predsednika posle dočeka će imati tet-a-tet sastanak posle čega će uslediti sastanak članova delegacija Srbije i Mađarske i izjave dvojice predsednika, kako je ranije saopšteno iz Predsedništva Srbije.

Mađarski predsednik koji je sinoć doputovao u Srbiju će se zatim sastati sa premijerom Srbije Milošem Vučevićem i predsednicom parlamenta Anom Brnabić.

Tokom popodneva predsednici Šujok i Vučić će posetiti Čurug i Žabalj. U Čurugu će položiti vence na Spomenik pomirenja, koji je podignut u znak sećanja na nevine mađarske žrtve stradale 1945. godine. Taj spomenik je otkriven 26. juna 2013. godine na skupu srpsko - mađarskog pomirenja.

Vučić i njegov mađarski kolega će potom položiti vence i u Muzeju žrtava racije "Topalov magacin" u Čurugu, a zatim će u Žablju biti organizovano blagosiljanje obnovljene katoličke Crkve Snežne Gospe.

Predsednik Šujok sinoć je doputovao u Srbiju a dočekao ga je i priredio mu radnu večeru na Paliću lider Saveza vojvođanskih Mađara Balint Pastor.

Na zajedničkoj konferenciji za novinare sa Pastorom sinoć na Paliću Šujok je naglasio da Mađarska vidi Srbiju kao strateškog partnera.

(Beta, 28.10.2024)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »

ЋирилицаKorisnička podešavanja