Божовић (ДС): Фукционери СНС некомпетентни за рад у Вишој школи у Ћуприји

Бета 06.03.2020

Посланик Демократске странке Балша Божовић је рекао да Национално тело Србије за акредитацију неће да му, као посланику, омогући увид у документ у којем пише да су функционери Српске напредне странке некомпетентни предавачи Више медицинске школе у Ћуприји.

Божовић тврди да је дошао до дела докумената у којем пише да је функционер Иван Бошњак  и директор школе Христос Алексопулос некомпетентни.

Тврди и да Национално тело за акредитацију крије други део тог документа јер ту, како је рекао, пише да и Александар Мартиновић и Владимир Орлић "немају компетенције за рад у Вишој медицинској школи".

"То значи да смо били све време у праву кад смо тврдили да су функционери СНС-а отели радна места" у тој школи, рекао је Божовић новинарима у Скупштини Србије и нагласио да је тако, "мимо закона, осам професорки остало без посла".

Додао је да је због превеликог утицаја извршне власти Национално акредитационо тело (НАТ) изгубило пуноправно чланство у Европској асоцијацији за обезбеђење квалитета у високом образовању.

Рекао је и да дипломе стечене у Србији неће "имати тежину због оваквих ствари које раде Орлић, Мартиновић и СНС који отимају туђа радна места и примају по седам или осам плата, док отпуштене професорке већ две године не примају ни једну".

Божовић је истакао да је као народни посланик упутио хитну молбу Поверенику за информације од јавног значаја да Национално акредитационо тело објави прелиминарни документ о некомпетентности страначких функционера, "да им кажемо да закон мора да се поштује, и да се отпуштене професорке врате на посао".

(Бета, 03.06.2020)

Прочитајте још

Кључне речи

Политика, најновије вести »

LatinicaКорисничка подешавања