Bajdenova kocka u Siriji: Predsednik SAD je za smirivanje stanja na Bliskom istoku, a evo koliko može da uradi bez Rusa (video)

Pravda 29.01.2021  |  logicno.com

Damask je 20. januara poslao svoju prvu poruku novoizabranom američkom predsedniku Džou Bajdenu. Obraćajući se virtuelnoj sednici Saveta bezbednosti UN, stalni predstavnik Sirije pri Ujedinjenim nacijama Bašar al-Džafari pozvao je Belu kuću da "zaustavi činove agresije i okupacije", povuče američke trupe iz regiona i zaustavi svaki pokušaj "pretnje sirijskim državama suverenitet, jedinstvo i teritorijalni integritet ".

Da bi se procenio trenutni odnos snaga u Sirijskoj Arapskoj Republici, neophodno je pogledati gde se nalazi svaki glavni igrač, prema Gasanu Kadiju, bliskoistočnom stručnjaku i političkom analitičaru sirijskog porekla. Osvrćući se na sirijsku vladu, Rusiju, Iran, Tursku i američku koaliciju, on kaže: "Što se tiče vojnih snaga, po mom mišljenju nema sumnje da su Damask i Rusija u prednosti sada i u doglednoj budućnosti. Zvanični spoljnopolitički program nove

Pročitajte još

Ključne reči

Društvo, najnovije vesti »

ЋирилицаKorisnička podešavanja