Pravda

Mitraljezi u manastiru Policija sa automatima ušla u Kijevsko-pečersku lavru!

Pravda pre 10 sati
Policajci naoružani automatskim puškama ušli su u Kijevsko-pečersku lavru. To se dogodilo uborzo pošto su članovi komisije za prijem i predaju imovine objekata koje koristi lavra otišli ne počevši sa radom. Prethodno se u lavri čuo "nabat" –… »

Sanu izglasala novog predsednika

Pravda pre 9 sati
Skupština Srpske akademije nauka i umetnosti izabrala je astronoma Zorana Kneževića za novog predsednika Akademije, prenosi RTS. Zoran Knežević je, kako je izvestio Tanjug, dobio 75 glasova u odnosu na 33 svog protivkandidata kompozitora Svetislava… »

Austrijski poslanici okrenuli leđa zelenskom: Napustili salu i ostavili mu poruku (video)

Pravda pre 8 sati
Poslanici desničarske Slobodarske partije Austrije su napustili salu parlamenta tokom video prenosa govora ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog. Čim je počeo da govori, poslanici Slobodarske partije su ustali i napustili prostoriju u kojoj se… »

Peskov šokirao Stvari će postati puno teže!

Pravda pre 11 sati
Prema pisanju britanskog Gardijana, Dmitrij Peskov, dugogodišnji predstavnik za štampu ruskog predsednika Vladimira Putina je na jednoj privatnoj večeri najavio da će sukob u Ukrajini će trajati jako dugo. Jedne večeri krajem decembra 2022. godine… »

Ovo je novi veliki putinov plan! Britansko ministarstvo obrane objavilo loše vesti za Kijev

Pravda pre 14 sati
Kremlj planira da privuče 400.000 ljudi za rat u Ukrajini, prenosi britansko ministarstvo odbrane. Britansko ministarstvo odbrane navodi u najnovijem izveštaju da se ruske vlasti pripremaju novi talas mobilizacije. Britanci se pozivaju na pisanje ruskih… »

"Teško vama, bojte se, bog neće oprostiti ni tebi ni tvojoj porodici" Iguman Kijevske lavre se obratio Zelenskom

Pravda pre 16 sati
Vernici Ukrajinske pravoslavne crkve provode noć u crkvi Agapita Pečerskog. Iguman Kijevsko-pečerske lavre, mitropolit Pavle, obratio se Vladimiru Zelenskom oštrim rečima: Bojte se! - Gospodine predsedniče! Obraćam se vama i vašem čoporu: naše… »

Zaharova: U Ohridu se ništa nije promenilo, o statusu srpske pokrajine samo u SB UN

Pravda pre 4 sati
Rezolucija 1244 mora da se poštuje, a ona ne predviđa članstvo Prištine u međunarodnim organizacijama, istakla je portparolka Ministarstva spoljnih poslova. Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova kaže za RT Balkan da i posle… »

Mitropolit Joanikije: Obezbožena vlast u Ukrajini hoće da uzme Kijevo-pečersku lavru

Pravda pre 7 sati
Mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije sa sveštenstvom i monaštvom u sabornom Hramu Hristovog Vaskrsenja u Podgorici služio je danas moleban, molitvu za stradalnu Ukrajinsku pravoslavnu crkvu na čelu sa mitropolitom Onufrijem i sveštenstvo… »

Komandir ''vagnera'' uništava snajperistu: Jedan potez je bio dovoljan (video)

Pravda pre 4 sati
U Bahmutu traju žestoke borbe između ukrajinskih snaga i privatne vojne kompanije ''Vagner''. Vagnerovi '’muzičari'’ su objavili snimak na kojem se vidi kako jedan od komandira Vagnerovih jedinica pomoću bacača granata RPG uništava ukrajinski… »

Zabranjeno zasedanje u narodnoj skupštini: U tajnosti se sprovodi francusko-nemački plan

Pravda pre 4 sati
Državotvorna opozicija, koju čine Novi DSS, POKS, Srpska stranka Zavetnici i Srpski pokret Dveri upozorava da je apsolutno nedopustivo da Srpska napredna stranka i njeni koalicioni pratioci ulaze u bilo kakvu primenu ultimatuma iz Brisela, čija je… »

Pravda, najnovije vesti »