Pravda

Državljani Srbije traže evakuaciju iz Izraela: Stižu pitanja u ambasadu

Pravda pre 3 sata
Počasni konzul Srbije u Izraelu Aleksandar Nikolić izjavio je danas da su državljani Srbije počeli da se raspituju o mogućnostima da se evakuišu iz Izraela i vrate u Srbiju, a da najveći problem eventualnom povratku predstavljaju otkazani letovi iz… »

Preminuo Đorđe Marjanović: Njegov zvižduk u 8 će se i dalje čuti (video)

Pravda pre 5 sati
Pevačka zvezda Đorđe Marjanović, preminuo je u devedesetoj godini. Rođen je u Kučevu 1931. godine. Najpopularniji je bio tokom šezdesetih, sedamdesetih i osamdesetih godina 20. veka, na prostoru cele bivše Jugoslavije. U Požarevcu je završio… »

Kineski rover sleteo na mars: Planovi za osvajanje Kosmosa se nastavljaju (video)

Pravda pre 7 sati
Kineska svemirska letelica danas je uspešno sletela na površinu Marsa, čime je Kina postala druga država posle SAD kojoj je to pošlo za rukom. Tajnven-1 spustio je rover na ledeni deo Marsa poznat kao Utopija Planitia, i postao prva kineska svemirska… »

Tela mrtvih od kovida plutaju rekama: Svakodnevno prijavljuju 4.000 smrtnih slučajeva

Pravda pre 2 sata
Tela preminulih od kovida-19 pronađena su bačena u neke indijske reke, saopštile su lokalne vlasti, po prvi put zvanično priznajući tu alarmantnu praksu, za koju se navodi da je posledica siromaštva i straha od bolesti u udaljenim oblastima. Slike… »

“Patrioti” stigli Hrvatsku: Američki PVO sistem stacioniran na aerodromu Zemnunik kraj Zadra

Pravda pre 1 sat
Američki sistem protivvazdušne odbrane “Patriot” koji će učestvovati u vežbi “Astral Knight 21” stigao je danas preko graničnog prelaza Pasjak iz Slovenije u Hrvatsku. Sistem je dopremljen u kasarnu "Pukovnik Mirko Vukušić" u Zemuniku… »

Putin šalje Specijalne jedinice u Srbiju: Ruska elitna služba bezbednosti dolazi sa jednom namerom! (video)

Pravda pre 12 sati
Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin i komandant Ruske nacionalne garde - Rosgvardije, Viktor Zolotov na sastanku u Moskvi dogovorili održavanje zajedničke antiterorističke vežbe specijalnih jedinica Srbije i Rusije u Srbiji… »

Promena politike: Bajden ukinuo nekoliko Trampovih uredbi!

Pravda pre 8 sati
Predsednik SAD Džo Bajden ukinuo je niz odluka koje je doneo njegov prethodnik u Beloj kući Donald Tramp, među kojima i uredbu kojom je bio zabranjen ulazak imigrantima u SAD koji ne mogu da priušte zdravstveno osiguranje. "Moja administracija je… »

Moskva će razvijati Srpsko-ruski humanitarni centar u Nišu

Pravda pre 7 sati
Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin sastao se u Moskvi sa ministrom za civilnu zaštitu, vanredne situacije i otklanjanje posledica elementarnih nepogoda Jevgenijem Ziničevim, saopšteno je iz MUP-a Srbije. Ziničev je istakao da je… »

Zastave Palestine se vijore u Novom Pazaru: Pročitan proglas akterima geopolitičke scene (video)

Pravda pre 1 sat
Nekoliko stotina građana okupilo se u podne u Novom Pazaru u znak podrške narodu Palestine. Okupljeni su zahtevali da se zaustavi nasilje u kojem je do sada poginulo više od 100 Palestinaca i obnove mirovni pregovori sa Izrelom. Skup podrške pod… »

Izrael snažno napao hamas, 12 poginulih: U žestokom napadu srušena i džamija! (video)

Pravda pre 12 sati
Palestinske vlasti potvrdile su da je najmanje 12 osoba poginulo danas u jednom od nekoliko vazdušnih udara na sever Pojasa Gaze, među njima je jedna žena sa troje dece, kao i da su izraelski avioni uništili jednu džamiju. Izrael je potvrdio da su… »

Pravda, najnovije vesti »