Pravda » Vesti dana

http://www.pravda.rs

Pravda

On je izmislio termin "kolateralna šteta" Šej: Voleo bih da dođem u Beograd, a da na mene ne polete cigle

Pravda pre 11 sati
Žalim zbog "kolateralne štete", ali je bombardovanje SRJ bilo opravdano - ovako portparol NATO za vreme bombardovanja SRJ Džejmi Šej tumači događaje od pre dve decenije. Po sopstvenom prizanju, posle 1999. godine nije dolazio u Beograd, mada kaže da je pre bombardovanja imao prijatelja u... »

Oslobodićemo golan, uvek će biti sirijski! Damask se oglasio o slepom služenju Trampa Izraelu

Pravda pre 15 sati
Sirijska vlada osudila je jučerašnju izjavu američkog predsednika Donalda Trampa, koji je poručio da je vreme da se prizna da Golanska visoravan pripada Izraelu. Sirijska vlada poručila je da su odlučni da područje povrate pod svoju kontrolu koristeći "sva sredstva", prenosi Rojters. U... »

Rektor Univerziteta u Prištini Rade Grbić podneo ostavku!

Pravda pre 7 sati
Rade Grbić podneo je ostavku na mesto rektora Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici zbog, kako je naveo, porodičnih razloga. Naveo je da će ostati da radi na Univerzitetu kao profesor. - Poštujući moju odluku, pored mene, ostavku na funkcije podnose i članovi... »

Vojnik Vulin položio zakletvu: Sad je spreman da brani otadžbinu od neprijatelja

Pravda pre 8 sati
U kasarni "Živojin Mišić" u Valjevu je zakletvu položilo 356 vojnika i slušalaca kursa rezervnih oficira, saopštilo je Ministarstvo odbrane. Među njima je bio i ministar odbrane Aleksandar Vulin, koji je završio obuku rezervnog sastava. Čestitajući polaganje vojničke zakletve, komandant... »

Dok Radovan robija, majka srebrenice se bahati "j*bem vam majku, živim kao lord! Imam kuće i džip, a mesečna primanja..." (video)

Pravda pre 16 sati
Prvi predsednik Republike Srpske Radovan Karadžić je u Hagu proglašen krivim za genocid, zločine protiv čovečnosti i kršenje zakona i običaja ratovanja. Osuđen je na doživotnu robiju. Time je prvostepena presuda Radovanu Karadžiću, kojom je bio osuđen na 40 godina zbog genocida u... »

Sarađuju i sa Srbima: Mađarska i Rusija se dogovorile — ruski gas zaobilazi Ukrajinu

Pravda pre 7 sati
Mađarska je od „Gasproma“ dobila garancije za isporuke gasa u 2020. godini, čak i ako pregovori Moskve i Kijeva o gasnom tranzitu ka EU ne budu urodili plodom, saopštio je ministar inostranih poslova Mađarske Peter Sijarto. „Danas smo šef ’Gasproma‘ i ja zaključili sporazum o... »

Rusi se izjasnili! Apsolutno nikada nema priznanja izraelske okupacije

Pravda pre 13 sati
Američki predsednik Donald Tramp izjavio je da je došlo vreme da Sjedinjene Američke Države "u potpunosti priznaju" suverenitet Izraela nad spornom Golanskom visoravni, oduzetom od Sirije tokom Šestodnevnog rata 1967. godine. U svom tvitu, Tramp je rekao da je Golanska visoravan "od kritičnog... »

Mi kontrolišemo more i Kipar: Turski ministar odbrane žestoko provocira Grčku!

Pravda pre 11 sati
Turski ministar odbrane Hulusi Akar izazvao je nove kontroverze tvrdeći da se Egejsko more i Kipar nalaze unutar teritorijalnih voda Turske, prenosi grčki list Katimerini. - Mi kontrolišemo more i morsko dno. Crno more, Egejsko more, istočni Mediteran, što takođe uključuje i Kipar - istakao... »

Kontrola pod velom tajne: Zašto je rad kamere za prepoznavanje lica u Beogradu i dalje nepoznanica?

Pravda pre 6 sati
Iako MUP uverava građane da ne treba da brinu za sopstvenu privatnost, detalji o video nadzoru nedostupni javnosti. Niste vezali pojas ili razgovarate telefonom za volanom jer nema policije - prema najavama direktora beogradske policije ovo bi trebalo da postane prošlost već do kraja marta. U... »

Zemlju će sutra pogoditi jaka solarna oluja, a evo šta to tačno znači

Pravda pre 6 sati
Zemlju će sutra da pogodi gusta i snažna solarna oluja, rekla je meteorolog Tamiti Snou. To, kako je navela, pokazuju modeli NASA i NOAA - Nacionalne agencije za istraživanje okeana i atmosfere. Prema njenim rečima, možemo da očekujemo GPS poremećaje i poteškoće prilikom korišćenja... »

©2019 Netmark d.o.o.