Pravda

Rusija, Srbija i odbrana zavetne zemlje: Snalaženje u svetu koji nestaje

Pravda pre 2 sata
Piše: Vladimir Dimitrijević POSLE JEDNOG POTPISA Srpski ministar Selaković i ruski ministar Lavrov potpisali su plan za konsultacije ministarstava spoljnih poslova dve zemlje za naredne dve godine. Šta to znači za sve nas u svetlu briselskih (… »

"Ukrajina je već prestala da postoji"

Pravda pre 3 sata
Ukrajina je prestala da postoji kao američki projekat u koji je ulagan novac, a Hersonska oblast postaje punopravni subjekt Ruske Federacije, izjavio je zamenik šefa administracije Hersonske oblasti Kiril Stremousov. „Hersonska oblast će ubrzo… »

Loše vesti za našu zemlju: Evropska unija ne prekida pristupne pregovore sa Srbijom

Pravda pre 18 minuta
Najveće grupacije u Evropskom parlamentu dogovorile su kompromisni amandman na Nacrt izveštaja o strategiji proširenja kojim se Evropskoj uniji predlaže prekid pregovora sa Srbijom ako ne uvede sankcije Rusiji. Prema informacijama “Nove” , tekst… »

Sutra istorijski govor Putina: Sa liderima oslobođenih teritorija potpisuje sporazum o ulasku u sastav Rusije

Pravda pre 17 minuta
Predsednik Rusije Vladimir Putin učestvovaće u petak, 30. septembra, na ceremoniji potpisivanja sporazuma o stupanju novih teritorija u sastav Rusije, saopšteno je iz Kremlja. Sporazumi će biti potpisani sa sve četiri teritorije na kojima je održan… »

Objedinjene snage Rusije, dnr i LNR omogućiće oslobađanje veće teritorije

Pravda pre 1 sat
Formiranje objedinjenih snaga Rusije, Donjecke i Luganske Narodne Republike omogućiće oslobađanje veće teritorije, izjavio je u intervjuu za Sputnjik šef Predstavništva LNR u Rusiji Rodion Mirošnik. „Svi računaju na to da će upravo… »

I u Americi počela mobilizacija za rat u Ukrajini

Pravda pre 2 sata
Američka paravojna agencija "Tihi plaćenici" dala je oglas u kojem traži vojnike za rat u Ukrajini. U oglasu kojim se nudi zarada i do 2000 dolara dnevno, u zavisnosti od akcija zahteva se da kandidati imaju dobru fizičku spremu, pet godina iskustva u… »

Evropa ostaje bez zaliha ključnog oružja: Prekida se snabdevanje Ukrajine teškim naoružanjem

Pravda pre 3 sata
Zapadne zemlje neće dramatično povećati isporuke oružja Ukrajini, i snabdeti je teškom opremom, piše „Blumberg“, pozivajući se na izvore u Evropskoj uniji. „SAD se ponašaju razborito, a Evropi ponestaju zalihe ključnog oružja“… »

Emil Vlajki: Mir - privremeni - na vidiku

Pravda pre 3 sata
Održanim referendumom u četiri ukrajinske oblasti – Lugansk, Donjeck, Zaporožje, Herson – definitivno su se stvorili uvjeti za privremeni mir. Ove će četiri oblasti postati dio Ruske Federacije i nitko na svijetu ih neće moći vratiti nazad… »

Milan Vidojević: Transhumanizam kao oblik hibridnog rata

Pravda pre 4 sati
Bili smo svedoci proteklih nedelja neuobičajeno agresivne kampanje oko održavanja "prajda" u Beogradu. Neuobičajeno je bilo i angažovanje državnih organa, vlade, crkve, predsednika Srbije, stranih ambasada u Beogradu, predstavnika EU, i sve ukazivalo… »

Rusija tražila hitnu sednicu Saveta bezbednosti zbog Severnog toka: "Očekujemo da se održi sutra"

Pravda pre 17 sati
Rusija je zatražila hitnu sednicu Saveta bezbednosti UN zbog sabotaže na dva kraka gasovoda „Severni tok“, saopštio je prvi zamenik stalnog predstavnika Rusije pri UN Dmitrij Poljanski. - Očekujemo da se sednica održi sutra - napisao je Poljanski… »

Pravda, najnovije vesti »