Pravda

SAD prebacuje kosmodrom u Rusiju: "Zenit" će uskoro da poleti sa platforme "Morski start"

Pravda pre 1 dan
Američki Stejt department izdao je dozvolu grupi kompanija S7 za preseljenje plutajućeg kosmodroma „Morski start“ u Rusiju, saopštila je pres-služba S7. Baza će biti prebačena 2020. godine. Nova luka kosmodroma biće selo Slavjanka, južno od… »

Hakerski skandal trese Ameriku: U zaveru navodno umešani Rusi?

Pravda pre 1 dan
SAD su objavile optužnicu protiv dvojice Rusa u vezi sa zaverom da ilegalno pribavljaju novac i imovinu instaliranjem softvera sa virusima na razne računare. Prema optužnici, Maksim Jakubec je bio vođa grupe zaverenika koji su upleteni u softver Bugat… »

Dramatično upozorenje! Najezda islamizacije: Evropu će za pola veka preplaviti 75 miliona muslimana!

Pravda pre 1 dan
"Da bi Evropa zadržala svoj identitet, pred najezdom islamizacije, hitno mora povećati natalitet, a za povećanje nataliteta bitna je i religija. Što je religioznost prisutnija, natalitet je veći, a što je ekonomski razvoj veći, natalitet je manji… »

Vojna neutralnost Srbije uz ruski "Pancir" i "s-400"

Pravda pre 1 dan
Nabavka ruske vojne opreme deo je koncepta vojne neutralnosti Srbije, ocenio je diplomata i stručnjak za međunarodne odnose i spoljnu politiku Srećko Đukić. On je dodao da se vojno-tehnička saradnja između Srbije i Rusije najviše odvija kroz… »

Spremali surove napade! Velika vojna akcija na teritoriji Rusije! Teroristi formirali tajnu ćeliju, a onda su ih isekli…

Pravda pre 1 dan
Okružni sud u Moskvi izdao je danas nalog za hapšenje devet osoba iz Zajednice nezavisnih država, osumnjičenih da su povezani sa terorističkom grupom, saopštio je izvor iz Agencije za sprovođenje zakona. Oni se sumnjiče da su širili ideologiju… »

Američki general tvrdi: Kina prevarila Zapad! Peking teži globalnoj dominaciji

Pravda pre 1 dan
Iako su bezbednosni izazovi i prioriteti u velikoj meri izmenjeni, NATO je danas jednako relevantan kao na svom početku pre 70 godina, kada je uspostavljen kao odbrambeni bedem protiv Sovjetskog Saveza, smatra penzionisan marinski general Džejms Džons… »

Talas je krenuo: Uslediće masovno povlačenje priznanja nezavisnosti lažne države! Peticije čak i na drugim kontinentima!

Pravda pre 1 dan
Talas povlačenja priznanja nezavisnosti samoproklamovane države Kosovo neprestano se uvećava i zahvata sve više zemalja. Čak 17 država iz celog sveta odlučilo se na ovaj potez, ispravljajući tako sopstvenu grešku koja grubo krši međunarodne… »

Hit na Balkanu! Macan poručio Kolindi: Manje pevaj ako želiš da ponovo budeš predsednica Hrvatske!

Pravda pre 1 dan
Stručnjaci za političku komunikaciju i medije, Krešimir Macan i Aleksandra Kolarić, ocenili su da će na predsedničkim izborima u Hrvatskoj uticaj imati ono što se zbiva širom sveta, trend rastućeg nacionalizma i populizma, ali da, kako kažu… »

Lazanski otkrio: Proizvodićemo oružje s Rusima

Pravda pre 1 dan
Postoji plan da Srbija i Rusija zajedno proizvode oružje, uključujući i složenije borbene sisteme, rekao je ambasador Srbije u Rusiji Miroslav Lazanski, nakon sastanka predsednika Aleksandra Vučića i Vladimira Putina u Sočiju. Lazanski je naveo da… »

Trampu se crno piše! Pravni stručnjaci tvrde: Postoje osnovi za opoziv američkog predsednika!

Pravda pre 1 dan
Akcije koje je preduzeo predsednik SAD Donald Tramp koje bi mu donele političku korist predstavljaju prekršaje koje se kažnjavaju opozivom, ocenili su pravni eksperti pred Odborom za pravna pitanja Kongresa SAD. Tri pravna stručnjaka koja su izabrali… »

Pravda, najnovije vesti »